5 tips om te besparen op auto reparaties

17-06-2022

5 tips om te besparen op auto reparaties

Door: Kaan

Niemand geeft graag bakken met geld uit aan een auto. Ja, de aanschaf vinden we nog wel plezierig maar onderhoud is een ‘verplichting’. Daarom geven we je graag enkele tips waarmee je kunt besparen op onderhoud en reparaties kunt voorkomen of uitstellen. Maar niet alleen de portemonnee profiteert ervan, ook veiligheid speelt een rol. Kale banden, niet goedwerkende remmen of defecte verlichting kunnen ook levensgevaarlijk zijn. Toch kun je op een verantwoorde manier wel wat centen besparen op onderhoud.


  • Wat is de prognose?

Ontdek eerst wat je auto precies mankeert. Ga langs bij bijvoorbeeld een autokenner in de buurt of een lokale garage. Zo kun je gelijk een eerste offerte opvragen.


  • Kies imitatie-, revisie- of gebruikt onderdeel

Vooral als je auto ouder begint te worden en er meer reparaties aankomen kun je geld besparen door te vragen of de monteur een imitatie-, gebruikt- of gereviseerd onderdeel wil gebruiken in plaats van duurdere merkonderdelen. Denk daarbij vooral aan slijtage onderhevige onderdelen zoals een dynamo, startmotor, enzovoorts. 


  • Prijsafspraak

Bij grote reparaties is het verstandig vooraf een bindende prijsafspraak te maken die niet overschreden mag worden. Of vraag de monteur je te bellen om in overleg reparaties uit te voeren indien hij mankementen tegenkomt, na telefonische goedkeuring. Zo kom je niet voor verrassingen te staan wanneer de factuur gepresenteerd wordt.


  • Vergelijk garages

Kijk welke garages in de buurt jouw merk auto repareren, bijvoorbeeld via Google Maps. Wil je de meeste zekerheid en garantie, zoek dan een bedrijf via bovag.nl. Zoek niet alleen dicht bij huis. Zeker niet als je in de Randstad woont of een van de andere grote steden. Vind je een goedkope aanbieder verderop, dan kan een reparatie plus overnachting zelfs goedkoper zijn dan vlak bij huis.


  • Informeer altijd naar acties of andere kortingen of een klantenpas

Soms kan een weekje wachten een paar honderd euro schelen op een set banden aangezien die merken/leveranciers tijdelijke acties optuigen. De meeste grote dealers werken ook met een klantenpas, waarbij je geniet korting of waarmee zelfs verschillende soorten onderhoud aan de auto helemaal gratis is. Je betaalt dan een vast bedrag per jaar (vaak een paar tientjes) voor de klantenkaart. Dat is vakkundig onderhoud voor een vriendenprijs! 


Is je auto gerepareerd of niet jij verdient een leuke prijs voor jouw auto!

Maak je geen zorgen! Je zit nergens aan vast het is namelijk vrijblijvend!