ANWB koerslijst: auto op waarde geschat

22-02-2024

ANWB koerslijst: auto op waarde geschat

Door: Kaan

Met behulp van de ANWB koerslijst bereken je eenvoudig de hoogte van de dagwaarde van jouw auto. Deze dagwaarde is van belang wanneer je jouw auto wilt verkopen. Het geeft je immers een indicatie van de waarde van jouw auto en op basis hiervan kun je de verkoopprijs bepalen waarvoor je jouw auto wilt verkopen.

Wat is de ANWB koerslijst?

De ANWB koerslijst is een hulpmiddel voor het bepalen van de dagwaarde van jouw auto. Dit wordt bepaald aan de hand van het kenteken van de auto. Ook kan gekeken worden naar de kenmerken van de auto, zoals het merk, type en bouwjaar. Op basis hiervan wordt een indicatie gegeven van de dagwaarde.

Redenen om met de ANWB koerslijst de dagwaarde te bepalen

De koerslijst die de ANWB opgesteld heeft, is van groot belang wanneer jij jouw auto wilt verkopen. Het is een snelle manier om de actuele waarde van jouw auto vast te stellen. Met behulp van de ANWB koerslijst een caravan op waarde schatten is helaas niet mogelijk. Om de dagwaarde van een caravan vast te stellen, raden we aan om de online vraagprijzen met elkaar te vergelijken. Sowieso is het aan te raden om prijzen van vergelijkbare auto’s naast elkaar te leggen om tot een juiste verkoopprijs te komen.

Schakel Looping in voor het verkopen van jouw voertuig

Vind je het teveel gedoe om uit te zoeken wat jouw voertuig waard is? Dat snappen we helemaal! Meld jouw voertuig eenvoudig aan op de website van Looping en wij gaan direct voor je aan de slag. De voordelen van Looping als de verkoper van jouw auto:

  • Het onderhandelen wordt voor jou gedaan
  • Geen gedoe met kopers die op de stoep staan
  • Direct het geld op jouw rekening

Kortom: wij schatten niet alleen de waarde van jouw auto in, ook nemen we het gehele verkoopproces van je over. Zo kun jij je focussen op andere zaken, zoals de aanschaf van een andere auto. Wel zo prettig!