Auto exporteren

03-05-2024

Auto exporteren

Door: Kaan

Need to know; auto verkopen voor export?

Zit je eraan te denken om je auto te verkopen voor export? Wij nemen je graag mee in de belangrijkste zaken. Ga je je auto aanbieden voor export, dan zijn er namelijk wel een aantal dingen waar je aan moet denken. Je wilt natuurlijk niet voor onverwachte verrassingen komen te staan.

Waarom voor export je auto verkopen?

Jouw oude auto verkopen voor export; waarom zou je dat doen? In eerste instantie vanwege het financiële voordeel dat het je oplevert. Export auto’s zijn ontzettend populair en het brengt je vaak veel geld op om jouw auto te laten exporteren. Neem als voorbeeld de dieselauto. In Nederland is dit type auto niet veel meer waard. Wil jij van jouw dieselauto af? Dan kun je je auto exporteren naar bijvoorbeeld Oost-Europa. Hier zijn de regels rondom het gebruik van een dieselauto veel minder streng en dus is dit type auto hier wél in trek.

Een andere reden om jouw auto te verkopen voor export, is schade. Hier in Nederland kost het ontzettend veel geld om auto’s met schade te repareren, waardoor het vaak aantrekkelijker is om ze te exporteren naar het buitenland.


Auto voor export aanbieden? Alles wat je sowieso moet weten!

  • Er zijn documenten nodig wanneer je jouw auto voor export verkoopt!

En de documenten die je nodig hebt zijn per land verschillend. Vraag daarom, voordat je jouw auto aanbiedt voor export, bij het betreffende land op welke documenten nodig zijn. 

  • Denk aan je kentekenbewijs! 

Ook wanneer je jouw oude auto wilt verkopen voor export heb je het kentekenbewijs nodig. Ben je deze kwijt? Dan kun je online een nieuw kentekenbewijs aanvragen.

  • Tot wanneer ben je verantwoordelijk bij verkoop via export?

Bij export van je oude auto blijf je verantwoordelijk voor de auto totdat deze geregistreerd staat in het buitenland. Let hierbij goed op, want heb je de auto verkocht, zorg er dan voor dat de koper het voertuig op zijn naam exporteert. Dat is het moment dat de koper verantwoordelijk is voor het voertuig en jij niet meer. 

  • Het exportbewijs!

Deze is nodig wanneer je met de export auto van Nederland naar het buitenland rijdt. Dit bewijs is 14 dagen geldig en heb je - samen met een exportkentekenplaat - nodig. Let hierbij op, want de regels in het buitenland kunnen hiervoor anders zijn. 

Schakel Looping in als je je auto wilt verkopen

Denk je nu bij het lezen van al deze punten: ik wil mijn auto voor export verkopen, maar wat komt er veel bij kijken?! Neem dan contact met ons op, wij staan voor je klaar om zo snel mogelijk van je oude auto af te zijn - soms al binnen 24 uur! Wij regelen alles voor je zodat jij geen gedoe hebt rondom het verkopen van jouw auto voor export.

Of het nu om oude auto’s gaat of auto’s van een jaar oud; bij Looping weten we precies hoe we tweedehands auto’s het beste in de markt kunnen zetten. Jouw auto laten we altijd op waarde schatten door onze experts, zodat jij zeker weet dat jij de juiste prijs ontvangt voor jouw voertuig. Het verkopen van jouw auto was nog nooit zo makkelijk!
Maak je geen zorgen! Je zit nergens aan vast het is namelijk vrijblijvend!