Gebruikmaken van een auto verkoop service

03-11-2023

Gebruikmaken van een auto verkoop service

Door: Rachid

Je zit er over te denken om jouw auto te verkopen, maar je hebt even geen idee hoe je moet beginnen? Bij Looping snappen we dat maar al te goed. Ga je zelf aan de slag, bied je de auto aan via een dealer of maak je gebruik van een auto verkoop service? Tegenwoordig heb je alle mogelijkheden binnen handbereik en zie je misschien door de bomen het bos niet meer. In dit artikel gaan wij in op 4 redenen om jouw auto te verkopen via een auto verkoop service. 

Wat is een auto verkoopservice?

De naam zegt het eigenlijk al, maar een auto verkoopservice is letterlijk een service die voor je de auto verkoopt. Je hoeft niets te doen en bent niet zelf verantwoordelijk voor de verkoop. Je meldt jouw auto aan en het platform doet de rest. Zij bieden jouw auto aan een netwerk van opkopende dealers en onderhandelen voor je over de prijs. Van ANWB verkoopservice tot die van Looping, inmiddels heb je veel verschillende opties om jouw auto snel via en autoverkoopservice te verkopen. 

Maar waarom zou je hier nu gebruik van maken? Wat zijn de voordelen ten opzichte van andere manieren? Dat leggen wij je graag uit. Kun je daarna een weloverwogen keuze maken om jouw auto aan te bieden bij een auto verkoopsite of niet. 

#1 Geen gedoe

Een auto verkopen kan gedoe opleveren. Helemaal als je dit zelf gaat doen. Want, weet je welke opties je allemaal hebt en wat deze waard zijn? Weet je überhaupt wat de auto waard is op basis van data uit de markt? Een auto is een gebruiksvoorwerp, maar wel een gebruiksvoorwerp met emotionele waarde. Dat betekent dat je er misschien wel meer voor wil hebben dan je ervoor kunt krijgen. 


Weet je bovendien waar je jouw auto te koop moet zetten? Doe je dit online (via bijvoorbeeld jouw eigen social media kanalen) of ga je rondrijden met een A4’tje achter het raam.

#2 Geen onderhandelingen

Een auto verkoop service neemt je al het werk uit handen. Dat betekent ook dat zij de onderhandelingen voor je voeren en dat je dat niet zelf hoeft te doen. Zelf jouw auto te koop zetten betekent ook dat je moet onderhandelen met een geïnteresseerde koper. Dat gedoe wil je toch niet?!


Meld jouw auto aan op basis van het kenteken en laat ons het werk uit handen nemen. Voeren wij dan geen onderhandelingen? Jazeker wel. Op basis van jouw ingevoerde gegevens gaan wij aan de slag om jouw auto aan te bieden binnen ons professionele dealernetwerk.  Op basis van jouw opgegeven verwachte prijs gaan wij aan de slag om alles voor je te regelen.

#3 Gemak

Met een autoverkoop service zoals Looping profiteer je van gemak. Je meldt jouw auto aan op basis van het kenteken op onze website. In vier eenvoudige stappen. Na het maken van goede foto’s nemen wij contact met je op. Daarbij nemen wij alle gegevens met je door. Wat verwacht je van onze autoverkoop service en wat wil je minstens voor de auto hebben.


Ons team van auto verkoopspecialisten heeft jarenlange ervaring. Geen autoveiling zoals bij veel anders auto verkoopservice platformen, maar één op één contact. Hierdoor kunnen wij jouw auto binnen het netwerk gericht aanbieden aan een dealer die het meest geïnteresseerd is in jouw automerk en model

#4 Particuliere verkoop vs niet zelf doen

We zeiden het net al, u kunt ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan en uw auto te verkopen. Vaak wordt er dan een update gedeeld via social media en wordt er gezocht naar potentiële kopers. Particulier verkopen kan natuurlijk prima, maar zorg er wel goed voor dat alles duidelijk is. Zorg ervoor dat de vrijwaring direct geregeld is en spreek af wat er gebeurt als er eventuele gebreken later aan het licht komen. Wie is hier dan verantwoordelijk voor? Degene die de auto van u overgenomen heeft of u?


Het zal niet de eerste keer zijn dat een particuliere verkoop helemaal misloopt. Door gebruik te maken van een autoverkoop service loopt u geen risico. U krijgt van ons een vrijblijvend bod. Gaat u niet akkoord dan is er geen man overboord, dan zoeken wij voor u verder OF we besluiten de auto uit de verkoop te halen. Allemaal in goed overleg met u, waardoor u geen frustraties krijgt. Frustraties die u met een particuliere verkoop wel kunt krijgen.

Verkoop jouw auto via Looping

Via Looping kun je eenvoudig jouw auto verkopen. Het maakt hierbij niet uit welke kleur de auto heeft, wat het bouwjaar is of welk type het is. Het is zelfs mogelijk om jouw auto aan te melden wanneer deze (technische) mankementen vertoont. Meld jouw auto dus gerust gratis en vrijblijvend aan via onze website. Een autoverkoopspecialist van Looping zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.Maak je geen zorgen! Je zit nergens aan vast het is namelijk vrijblijvend!