Auto verkoop sites: wat zijn de voordelen?

12-04-2024

Auto verkoop sites: wat zijn de voordelen?

Door: Kaan

Een autoverkoopsite gaat voor jou aan de slag om je auto voor je te verkopen. Het enige wat je hoeft te doen is de auto aanmelden. De rest word je uit handen genomen om online de auto te verkopen. Wil je een auto online verkopen? Maar twijfel je nog hoe je dit wilt aanpakken? Dat snappen we maar al te goed. Online je auto verkopen kan namelijk best spannend zijn, want waar moet je allemaal rekening mee houden? En hoe pak je dat nu precies aan?

Redenen om een auto verkoop site te gebruiken

Logische vragen die boven geformuleerd zijn, vinden wij. Een auto verkoop site kan je hierbij helpen en we geven je graag een aantal redenen om een autoverkoopsite te gebruiken en online een auto te verkopen.

Hoeveel moeite wil je erin steken?

Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om helemaal zelf een auto te verkopen. Wat dacht je van een advertentie plaatsen of nog makkelijker om je auto via de eigen social media kanalen aan te bieden. Nadeel hiervan is dat je daarna letterlijk alles zelf moet doen. Van het opvolgen van de binnenkomende telefoontjes tot het beantwoorden van eventuele vragen via de e-mail.

Geen mensen aan je deur

"Mag ik een proefrit komen maken?" Een hele logische vraag, want zelfs als je de auto online verkoopt, betekent het dat iemand offline wil komen kijken en testen. Op hoeveel proefritten zit je te wachten? En wil je echt iedereen maar verwelkomen thuis? Of ga je op zoek naar een openbare plek? En hoe vaak laat je iemand in de auto rijden? Een autoverkoopsite hoeft geen proefrit te maken, zij zorgen ervoor dat je auto bij de juiste dealer wordt aangeboden.

Zelf een auto verkopen zonder een autoverkoopsite betekent dat je hier wel rekening mee moet houden. Een broek pas je ook voordat je deze definitief koopt. Hetzelfde geldt voor jou, als je aan de slag gaat met het online verkopen van een auto.

Onderhandelen over de prijs

Niets zo vervelend als moeten onderhandelen over de prijs van een auto. Misschien verwacht je wel 2500 euro, maar wil de koper er slechts 1000 euro voor geven. De redenen die hiervoor aangedragen worden zijn van een particuliere koper. Hoe weet je nu precies wat de auto waard is? Klopt het dat je auto inderdaad 1500 minder waard is?

Indien je hier niet mee akkoord gaat, begint je verkoopproces weer opnieuw. Dus weer aandacht voor de auto vragen, potentiële kopers te woord staan, proefritten regelen en daarna weer fijn onderhandelen over de prijs. Een autoverkoopsite als Looping.nl neemt je dit allemaal uit handen. Van het aanbieden van de auto onder geïnteresseerden tot aan het onderhandelen over de prijs.

Geen (contant) geld

Zelf een auto verkopen betekent onderhandelen over de prijs en dan afrekenen. Door een auto online te verkopen via een autoverkoopsite krijg je het geld automatisch op je rekening gestort. Die garantie geven zij jou!

Die garantie heb je helaas niet als je zelf een auto verkoopt. Iemand kan contant willen betalen of maakt het over. Dat biedt helaas nog steeds geen garanties. Je zult niet de eerste zijn - en helaas ook niet de laatste - waarbij het overgemaakte geld teruggevorderd wordt. Hierdoor loop je het risico een auto te verkopen zonder dat het je wat oplevert.

Snel jouw auto verkopen via een verkoop site

Misschien heb je een nieuwe auto gekocht of misschien heb je het geld wel gewoon hard nodig. Wat de reden ook is, over het algemeen wil je een auto snel verkopen. Zelf een auto verkopen online kan eindeloos duren. Jouw geplaatste auto kan weken, dan wel niet maanden te koop staan. Terwijl je er wellicht gewoon snel van af wilt.

Een autoverkoopsite biedt je auto online aan, aan een uitgebreid dealernetwerk. Je bereikt dus ineens een groep die je normaal niet zo snel zou bereiken. Daarnaast doen de automakelaars hun best om de auto bij een dealer onder de aandacht te brengen die vaker dit type auto koopt. Op die manier ben je dus ontzettend geholpen. Online een auto verkopen via een autoverkoopsite zorgt er dus voor dat je snel de auto aan een goede partij verkocht hebt.

Helemaal ontzorgd

Het enige dat je als verkoper hoeft te doen om je auto online te verkopen is de auto op basis van het kenteken aan te melden. Vul de gegevens aan die automatisch opgehaald worden en upload de foto’s van de auto. Ook hiervoor geven we de informatie, zodat je zeker weet dat je de juiste foto’s hebt geüpload in ons systeem om daarna de auto succesvol online te verkopen. Daarna gaan onze automakelaars voor jou aan de slag om via de autoverkoopsite de auto aan te bieden aan de dealers uit het dealernetwerk.

Zodra je akkoord gaat met dat wat de dealer voor de auto wil geven, regelen wij de afspraak om de auto in te leveren. Volledige ontzorging is wat wij ambiëren om jouw auto succesvol online te verkopen! Daarom denken wij graag met je mee en regelen wij zaken als het vrijwaringsbewijs graag voor je. Het enige dat je hoeft te doen is de verzekering stop te zetten.

Redenen om een auto te verkopen via een auto verkoop site

Twijfel je nog om een auto online te verkopen via een autoverkoopsite? Bij Looping.nl helpen we je stap voor stap. Lukt het niet om de foto’s te uploaden? Geen probleem, onze specialisten staan voor je klaar. Je hoeft bovendien niet bang te zijn dat je veel te weinig geld voor de auto ontvangt. Bij Wijverkopenuwautowel.nl vind je geen autoveiling, waarbij er met tientjes op je auto geboden wordt.

Wij weten de handelsprijs van elke auto en hoe jouw auto zich verhoudt tot andere dezelfde auto's die verkocht zijn. Hierdoor kunnen wij een goede dealerprijs regelen. Bij Wijverkopenuwautowel.nl geven we je inzicht in de prijs en waar deze vandaan komt en wat je voor de auto krijgt. Een realistisch beeld, zonder gedoe. Meld snel je auto aan en ontdek het gemak van online je auto verkopen!