Auto verkopen aan dealer: dit moet je weten

24-05-2024

Auto verkopen aan dealer: dit moet je weten

Door: Kaan

Ga jij jouw auto verkopen aan een dealer, dan heeft dat verschillende voordelen. Het is een snelle en tevens gemakkelijke manier om jouw tweedehands auto te verkopen via een garage. Wil jij jouw auto inruilen voor een nieuwe auto en overweeg je dit via een autodealer te doen? Lees dan zeker verder. Wij nemen je mee langs alles wat je moet weten over het verkopen van een auto aan een garage.

Wat zijn de manieren om je auto te verkopen?

Als jij jouw auto wilt verkopen, dan zijn er verschillende manieren waarop jij dit kunt doen. Afhankelijk van hoe snel jij jouw auto verkocht wilt hebben, kies jij de manier die bij jou past. Zo kun je ervoor kiezen om zelf jouw auto te verkopen. Dit kan aan een particulier zijn, bijvoorbeeld aan iemand die je (via via) kent. Ook is het mogelijk om zelf jouw auto te verkopen via een officieel erkende garage, dealer of autohandelaar.

Auto verkopen aan garage of particulier?

Jouw auto verkopen aan een particulier brengt altijd risico’s met zich mee. Zo heb je bij een particuliere koper minder garantie dat het een betrouwbare partij is. Potentiële kopers proberen voor een zo laag mogelijk bedrag een auto te kopen, terwijl jij natuurlijk de beste prijs wilt ontvangen voor jouw geliefde voertuig. Je kunt uiteraard wel onderhandelen over de prijs, maar particuliere verkoop is nu eenmaal wat lastiger dan via een garage je auto verkopen.

Vaak gaat het sneller wanneer je de verkoop via een tussenpartij laat verlopen. Bovendien krijg je vaak een eerlijkere prijs voor jouw voertuig, omdat een autodealer jouw tweedehands auto inspecteert. Op deze manier wordt beoordeeld wat jouw auto waard is, terwijl het bij de particuliere verkoop veel meer op het gevoel gebaseerd wordt.

Snel van jouw auto af via Looping

Vind jij dat een auto verkopen aan een handelaar teveel gedoe met zich meebrengt? Kies er dan voor om het gehele verkoopproces uit handen te geven. Bij Looping zijn we gespecialiseerd in de verkoop van tweedehands auto’s. In veel gevallen lukt het ons om een auto binnen 24 uur na aanmelding te verkopen. Wil jij dat Looping jouw auto verkoopt, meld jouw voertuig dan geheel gratis en vrijblijvend aan via de website. Wij streven er altijd naar om de eerlijkste en tevens hoogste prijs voor jouw auto te krijgen.


Maak je geen zorgen! Je zit nergens aan vast het is namelijk vrijblijvend!