Zonder inruil jouw auto verkopen, wij vertellen je er alles over!

27-09-2023

Zonder inruil jouw auto verkopen, wij vertellen je er alles over!

Door: Kaan

Een auto zonder inruil verkopen kan je een goede en in veel gevallen ook de hoogste prijs opleveren voor je oude auto. Een auto inruilen doe je in de meeste gevallen bij een garage of autobedrijf. Als je op deze manier je auto inruilt, dan is de prijs die je voor de auto krijgt een korting op de nieuwe auto. De garage verkoopt de oude auto door en zal daar geld aan verdienen. Maar dat is niet de enige manier om van je auto af te komen.

Misschien weet je nog niet precies hoe je van de oude auto af wilt komen? Misschien heb je belangrijke zaken van de auto niet meer in je bezit en wil je de auto verkopen zonder apk, kentekenbewijs of papieren. Zonder papieren lukt je dit trouwens niet, dat is onmogelijk. Je kunt ook kiezen om de auto te exporteren. De meeste autobezitters kiezen voor de opties zelf verkopen (al dan niet via een platform zoals de onze) of verkopen via de garage.

Zonder inruil auto verkopen aan een particuliere koper

Ongetwijfeld een van de meest bekende manieren om je auto zonder inruil van de hand te doen. En als het om een platform gaat waar je dit goed kan doen, dan is het Marktplaats. Direct het lastige hiervan is, dat er gemiddeld meer dan 200.000 auto’s op dit platform staan. Toch is er veel vraag naar tweedehands auto’s, dus het kan zeker lonen om je auto zonder inruil aan te bieden op een platform als Markplaats. Als je op zoek bent naar de beste prijs voor je oude auto, is dit een weg die je kunt bewandelen. Hou er rekening mee dat je alles zelf moet doen, reageren op berichten, met kopers in gesprek, onderhandelen over de prijs, mensen telefonisch te woord staan, een proefrit organiseren en nog veel meer.Je kunt jouw auto ook aanbieden via Marktplaats door daar een advertentie te plaatsen. Wat vaak als nadelig wordt ervaren is de onderhandelingen die je zelf moet voeren met potentiële kopers. Sommige auto’s verkopen beter en indien jouw auto populair is kan dit tot veel aandacht leiden. Deze mensen moet je zelf allemaal te woord staan, eventueel proefritten laten doen en de auto laten zien.

Zonder inruil je auto particulier verkopen kun je bijvoorbeeld ook doen door een advertentie te plaatsen of een A4 in de auto te hangen met alle informatie over de auto. Social media is misschien hierin wel je beste vriend. Jouw update kan gedeeld worden en voor je het weet heb je contact met potentiële geïnteresseerden voor jouw auto.

Een makkelijkere optie is om jouw auto te verkopen via een online platform zoals Looping. Daarnaast heb je de mogelijkheid om jouw auto te verkopen aan de garage. Dit kan met of zonder inruil.

Zonder inruilen jouw auto aanbieden bij de garage

Jouw auto verkopen aan dealer met inruil betekent dat je de ene auto inwisselt (ruilt dus) voor de andere auto. Stel je hebt een Volkswagen Polo en je krijgt gezinsuitbreiding, dan wil je deze inruilen voor een grotere auto. Tijd om de auto in te ruilen bij de garage. We beschreven dit ook al even kort in de introductie.

Vaak gebeurt het dat je eerst een andere auto uitzoekt en dan jouw auto in ruil ervoor aanbiedt. Je krijgt dan de verkoopprijs van jouw auto in mindering op jouw aankoopprijs en ruilt op die manier jouw auto voor een nieuwere. Je ruilt hierbij niet letterlijk de ene auto voor de andere, want helemaal indien je een grotere variant koopt zullen de prijzen en vooral de marktwaarde van de auto uit elkaar liggen. Indien het een oude auto is, krijg je vaak weinig voor de auto. In de meeste gevallen zul je moeten (bij)betalen als je je eigen auto inruilt voor een nieuw exemplaar

Maar wat als je zonder inruil jouw auto wilt verkopen via garage? De laatste jaren is er vanuit autobedrijven steeds meer interesse, dit omdat er meer schaarste is ontstaan op de gebruikte automarkt. Je kunt dus je auto aanbieden aan een autobedrijf zonder inruil. Je levert de oude auto in, en gaat niet met een nieuw exemplaar de deur uit. Voordeel van een auto zonder inruil verkopen aan een garage of autobedrijf is dat het betrouwbaar is. Verder krijg je geen kopers aan de deur en hoef je niet alle administratie zelf af te handelen. Toch zit er ook een nadeel aan, het bedrijf wil geld verdienen aan je auto en zal je dus een lager bod doen op de auto.

Zonder inruil je auto online verkopen

Een andere mogelijkheid en de laatste die we doornemen, om je auto zonder inruil te verkopen is online. Er zijn inmiddels verschillende aanbieders, die jouw auto zonder inruil kopen, Looping is een van deze aanbieders. Onze methode om jouw auto in vier gemakkelijke stappen te verkopen onderscheidt zich door het grootste dealernetwerk van Nederland, zonder veilingprincipe.

Wil je jouw auto zonder inruil verkopen, dan hoef je deze alleen maar aan te melden. Je meldt de auto aan op basis van het kenteken en de eerste gegevens worden automatisch voor je ingevuld. Doorloop de stappen, geef ons de juiste informatie en lever goede foto’s aan via WhatsApp of e-mail. Dan zit jouw werk erop. Wij nemen contact met je op, regelen de onderhandeling voor je. Vaak hebben we binnen een paar uur al een bod voor je auto. Ga je akkoord? Dan heb je gemakkelijk zonder inruil je auto verkocht.

Gemakkelijk kan eigenlijk niet, dit maakt dan ook dat veel autobezitters ervoor kiezen om hun auto te koop te zetten via een platform zoals de onze. Via ons platform ben je snel, zonder gedoe en zonder inruil van jouw auto af en wordt jouw auto niet door één garage gezien, maar door velen.

Meerdere kopers, zonder inruil

Wil je zeker weten dat je de juiste prijs krijgt voor jouw auto en van de vele voordelen profiteren zoals geen gedoe, snel verkocht en geen onderhandelingen en proefritten in jouw auto? Meld jouw auto dan aan via Looping.

Welke optie je ook kiest, laat ons het werk uit handen nemen en jouw auto als particulier zonder inruil onder de aandacht brengen van vele garages en dealers. Dan heb jij jouw auto snel en zonder gedoe verkocht zonder inruilen.


Maak je geen zorgen! Je zit nergens aan vast het is namelijk vrijblijvend!