Jouw auto verkopen aan de garage (zonder inruil)

27-09-2023

Jouw auto verkopen aan de garage (zonder inruil)

Door: Kaan

Een auto verkopen kan op veel verschillende manieren. De een is wat omslachtiger dan de ander en voor de ene krijg je misschien meer geld, maar je bent er ook veel tijd aan kwijt. Tijd die je dan niet in andere zaken kunt steken. Je hebt de keuze uit verschillende manieren om jouw auto te verkopen.

Misschien twijfel je nog hoe je jouw auto wil verkopen? Misschien heb je belangrijke zaken van de auto niet meer in jouw bezit en wil je de auto verkopen zonder apk, kentekenbewijs of papieren. Zonder papieren lukt je dit trouwens niet dat is onmogelijk. Je kunt ook kiezen om de auto te exporteren. De meeste autobezitters kiezen echter voor de opties zelf verkopen (al dan niet via een platform zoals de onze) of verkopen via de garage.

Zelf verkopen

Zelf particulier verkopen kun je op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld door zelf een koper te zoeken door een advertentie te plaatsen of een A4 in de auto te hangen met alle informatie over de auto. Social media is misschien hierin wel je beste vriend. Jouw update kan gedeeld worden en voor je het weet heb je contact met potentiële kopers van jouw auto.

Je kunt jouw auto ook aanbieden via Marktplaats door daar een advertentie te plaatsen. Wat vaak als nadelig wordt ervaren is de onderhandelingen die je zelf moet voeren met potentiële kopers. Sommige auto’s verkopen beter en indien jouw auto populair is kan dit tot veel aandacht leiden. Deze mensen moet je zelf allemaal te woord staan, eventueel proefritten laten doen en de auto laten zien.

Een makkelijkere optie is om jouw auto te verkopen via een online platform zoals Looping.  Daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om jouw auto te verkopen aan de garage. Dit kan met of zonder inruil.

Jouw auto inruilen bij de garage

Jouw auto verkopen met inruil betekent dat je de ene auto inwisselt (ruilt dus) voor de andere auto. Stel je hebt een Volkswagen Polo en je krijgt gezinsuitbreiding, dan wil je deze inruilen voor een grotere auto. Tijd om de auto in te ruilen bij de garage.

Vaak gebeurt het dat je eerst een andere auto uitzoekt en dan jouw auto in ruil ervoor aanbiedt. Je krijgt dan de verkoopprijs van jouw auto in mindering op jouw aankoopprijs en ruilt op die manier jouw auto voor een nieuwere. Je ruilt hierbij niet letterlijk de ene auto voor de andere, want helemaal indien je een grotere variant koopt zullen de prijzen en vooral de marktwaarde van de auto uit elkaar liggen. Indien het een oude auto is, krijg je vaak weinig voor de auto. In de meeste gevallen zul je dan ook moeten (bij)betalen als je je eigen auto inruilt voor een nieuw exemplaar

Er wordt beweerd dat je beter jouw auto niet kunt inruilen, omdat je er dan minder voor terug krijgt dan als je deze zelf verkoopt of zonder inruil. Dat gegeven kunnen wij niet hard maken. Wat je voor jouw auto terug krijgt, hangt af van de dagwaarde, de tijd wanneer je de auto verkoopt en de populariteit.

Welke auto het beste verkoopt en waar je in theorie het meeste geld voor krijgt, hebben wij voor je uitgezocht in ons blogartikel, maar dit is zeker niet in beton gegoten.

Auto verkopen zonder inruil

Je kunt jouw auto ook verkopen aan een garage zonder dat je een auto inruilt. Dus met andere woorden je biedt jouw auto aan en wil er geen andere auto voor terughebben. Dit is over het algemeen niet iets wat veel voorkomt. Waarom zou je immers jouw auto aan een autogarage verkopen als je bij die garage niet ook een auto wilt terugkopen.

Het grootste voordeel van verkopen aan een garage is dat je er een auto voor terugkrijgt. Dit voordeel neem je weg door een auto te verkopen zonder inruil. Uiteraard ben je helemaal vrij om deze optie te kiezen. Maar weet je precies wat jouw huidige auto waard is? Om een goede prijs voor jouw auto te krijgen zul je dit wel moeten weten.

Veel autobezitters kiezen er daarom vaak voor om hun auto te koop te zetten via een platform zoals de onze. Via ons platform ben je snel en zonder gedoe van jouw auto af en wordt jouw auto niet door één garage gezien, maar door velen.


Niet één koper, maar meerdere

Wil je zeker weten dat je de juiste prijs krijgt voor jouw auto en van veel voordelen profiteren zoals geen gedoe, snel verkocht en geen onderhandelingen en proefritten in jouw auto? Meld jouw auto dan aan via Looping.

Welke optie je ook kiest, laat ons het werk uit handen nemen en jouw auto als particulier onder de aandacht brengen van vele garages en dealers. Dan heb jij jouw auto snel en zonder gedoe verkocht zonder inruilen.Maak je geen zorgen! Je zit nergens aan vast het is namelijk vrijblijvend!