Auto verkopen hoe maak je de beste foto's?

04-07-2023

Auto verkopen hoe maak je de beste foto's?

Door: Kaan

Een voertuig verkoopt zich niet vanzelf. Je kunt het voertuig voor jouw huis zetten met een bordje met te koop en jouw telefoonnummer erop, maar in veel gevallen zal dit weinig kans van slagen hebben. Verkoop eenvoudig jouw auto, motor, caravan of camper via een verkoopplatform en al het werk wordt voor jou gedaan.

Enige dat jij dan moet doen is aanmelden op basis van het kenteken (of het model indien je een caravan hebt zonder kenteken) en goede foto's maken. Deze foto's zijn onmisbaar. Hieronder vind je alle voorbeelden voor het maken van goede foto's van een auto. Hiervoor hebben we onze eigen Looping auto gebruikt en ja ook de schade aan de velg laten we duidelijk zien.

Deze tips gelden uiteraard ook (indien relevant) voor de overige voertuigen!

 • De voorkant
 • De zijkant
 • De achterkant
 • Het interieur
 • Het dashboard
 • Eventuele schade en gebruikssporen


Aan de slag met het maken van goede foto's

Het aanbod van tweedehands auto's is enorm. Ongetwijfeld zullen er tientallen tot honderden mensen zijn die dezelfde auto als jou willen verkopen, in sommige gevallen zelfs tot het jaartal, de uitvoering en de kleur aan toe. Daarom mogen foto’s niet ontbreken. Niet alleen geef je hiermee een duidelijk beeld van jouw auto, je kunt er echt het verschil mee maken.

Aan de slag met het goed maken van foto's

Tijdens het aanmelden om jouw auto te verkopen lever je al informatie en details over de auto aan, maar een stap die minsten zo belangrijk is, het aanleveren van goede foto’s. Zo krijgen wij en de dealers in ons netwerk een goed beeld van jouw auto. Zoals we beschreven, er zijn tal van auto’s die vergelijkbaar zijn en dus is het maken van foto’s een belangrijke stap.


Goede foto's zijn belangrijk

Een eerste indruk maak je maar één keer en dit is enorm belangrijk. Zorg dus voor goede foto's van jouw auto. Je kunt snel even een paar kiekjes maken, maar dat kan een rommelige indruk geven. En een rommelige indruk zorgt ervoor dat je toch echt minder geld voor jouw auto zou kunnen krijgen.

Zorg voor een goede camera (de meeste moderne smartphones, zijn uitstekend geschikt) en neem er even de tijd voor. Misschien wat vanzelfsprekend, maar fotografeer geen vuile auto, maar juist een schone. Toch nog een vieze auto? Zorg er voor dat je deze goed reinigt.

 1. Alle buitenkanten van de auto

Volsta niet met één of twee foto's, maar geef een zo uitgebreid mogelijke indruk van de auto. Neem daarom foto's van de voor- en achterkant en breng de zijaanzichten van de auto goed in beeld.

De voorkant

De achterkant

De zijkanten

Schuin van achteren

Schuin van voren

Zorg ervoor dat jouw gehele auto erop staat. Een foto schuin van de voor- en achterkant is ook ontzettend handig, omdat we dan in één foto precies kunnen zien hoe jouw auto er vanuit die hoek uitziet.

2. Beschadigingen aan de buitenkant

Een auto (motor, caravan of camper) is een gebruiksvoorwerp, dat begrijpen we bij Looping maar al te goed! Een stoepje is zo geraakt, of toch dat winkelkarretje in de zijkant gekregen? Zorg ervoor dat jij er echt even voor gaat zitten om foto's te maken van de eventuele schade die er te vinden is. 

Zo komen we nooit voor verrassingen te staan samen!

Beschadigde velgen

Een kras in de lak

Een beschadiging op de bumper


3. De binnenkant van jouw auto 

De binnenkant van de auto is net zo belangrijk als de buitenkant. Zorg er daarom voor dat je  goede foto’s maakt van jouw interieur. Geef hierbij echt een indruk van de staat van de binnenkant. Hoe is de stoelbekleding? Zitten er eventueel beschadigingen op of in de bekleding of eventuele vlekken?!

Zorg er echt voor dat je een goede en tevens correcte indruk geeft van de ruimte. Hoe ziet het dashboard eruit? Zijn knoppen door het veelvuldig gebruik afgesleten of zijn ze nog in perfecte staat?

Het interieur is belangrijk, laat zien hoe het dashboard, het stuur, de versnelling en de bekleding eruit ziet.

Maak foto's van eventuele beschadigingen


4. De kofferbak

Alle kanten van de auto en de binnenkant, ja, dat betekent dus ook de kofferbak. Deze ruimte is voor veel mensen belangrijk. Zorg dus dat deze wordt meegenomen in de foto’s die je maakt. De kofferbak moet leeg, netjes en schoon zijn. Persoonlijke spullen kunnen eruit, zaken die bij de auto horen (reserveband, gevarendriehoek, bandenreparatieset) mogen uiteraard blijven liggen.


5. Banden

Wettelijk ben je verplicht om rond te rijden met banden die een profiel hebben van minstens 1,6 mm. Een auto met slechte banden komt niet meer door de APK, maar kun je nog wel verkopen. Toch zouden wij graag willen weten hoe de staat van jouw banden is. Zitten er beschadigingen op of is het profiel te weinig? Dan zal de dealer voordat hij jouw auto weer door kan verkopen de banden moeten vervangen.

Andersom kan natuurlijk ook, als je net jouw banden hebt vervangen voor gloednieuwe zomer-, winter- of all-season banden is dat bevorderlijk voor een snelle verkoop. Met een zijaanzicht foto kunnen we de banden zien, maar graag zien wij ook een close-up foto, zodat we de staat van de banden goed in kaart hebben.


6. Let op de omgeving en achtergrond

Ga je de auto tijdens een zonnige dag op de foto zetten? Zorg er dan voor dat je de zon of het licht, in de rug hebt. Draai zo nodig de auto om, zodat het licht altijd in de rug is. Tegen het licht in fotograferen werkt niet goed en geeft een overbelicht beeld.

Het gaat om de auto, niet om de zaken er omheen. Zorg bij het maken van de foto’s er altijd voor dat je de focus hebt op de auto. Mensen op de achtergrond of een drukke omgeving, kunnen afleiden. Zet de auto liever op een rustige plek, zoals een parkeergelegenheid, een veldje of een natuurgebied.


De belangrijkste do’s and don’ts

Zijn er zaken die jouw auto uniek maken, zet deze dan op de foto. Denk bijvoorbeeld aan speciale bekleding, unieke sportvelgen of nieuwe banden. Heb je het onderhoudsboekje, sleutel en reservesleutel, een NAP-rapport en mogelijk een recente reparatiefactuur. Zet deze ook gerust op de foto. Zo krijgen we een volledig en betrouwbaar beeld. Wij kunnen de auto met complete en duidelijke informatie aanbieden in ons specialistische netwerk. Daarnaast geven wij je nog even wat do’s and don’ts voor het maken van goede foto’s.

Do’s

 • Foto’s van alle kanten van de auto
 • Detail foto’s van elke kant
 • Interieurfoto’s
 • Staat van de banden
 • Onder de motorkap (eventueel)
 • In de kofferbak

Don’ts

 • Details bewust weglaten, zowel binnen- als buitenkant
 • Foto’s maken in het donker of bij schemer
 • Foto’s in sneeuwachtige condities
 • Schades niet fotograferen


Wij onderhandelen graag een eerlijke prijs voor jou

Wij zijn ons er bewust van dat wij veel van je vragen. Goede foto’s zijn echter een vereiste om een zo compleet mogelijk beeld van jouw auto te krijgen. Door dit complete beeld kunnen wij uw auto veel gerichter aanbieden binnen ons professionele netwerk.

Door de tips te volgen die we hier hebben beschreven, weet je zeker dat je ons de juiste foto’s aanlevert. Onze autoverkoop specialisten met jarenlange ervaring willen je de beste mogelijkheden geven voor het verkopen van jouw auto. Met de juiste informatie en de juiste foto’s kunnen ze je een eerlijke prijs bieden en handelen graag de complete afhandeling voor je af. Heb je een auto die je gratis online wilt verkopen? Wacht niet langer en meld hem vandaag nog aan!


Maak je geen zorgen! Je zit nergens aan vast het is namelijk vrijblijvend!