AutoScout vs Gaspedaal

15-02-2024

AutoScout vs Gaspedaal

Door: Kaan

Er zijn ontzettend veel autoverkoopsites die met elkaar vergeleken kunnen worden, waaronder AutoScout24 vs Gaspedaal. Het zijn beide platforms waarop zowel nieuwe als gebruikte auto’s verkocht worden, net als AutoTrader vs AutoTrack. Wij vertellen je de overeenkomsten en verschillen tussen Gaspedaal en AutoScout24.

Auto’s te koop bij Gaspedaal en AutoScout24

Laten we beginnen met toelichten wat er nu zo bijzonder is aan AutoScout24 en Gaspedaal. Het zijn net als Marktplaats platforms waar auto’s verkocht worden. Bij deze occasion portals krijg je zowel te maken met particulieren die hun auto verkopen als tweedehands en nieuwe auto’s die aangeboden worden door autobedrijven en merkdealers. Het grote voordeel van het kopen van een auto bij een autobedrijf is dat je in de meeste gevallen een auto koopt met BOVAG-garantie. Dit geeft autokopers een veilig gevoel.

Wat is het verschil tussen AutoScout24 en Gaspedaal?

Het aanbod occasions op de website van Gaspedaal is een stuk groter dan het aanbod dat je op AutoScout24 vindt. Dat komt doordat Gaspedaal een platform is waar het complete aanbod nieuwe en tweedehands auto’s van alle advertentiesites verzameld wordt.

Dat is misschien wel direct het nadeel: het maken van een keuze voor het kopen van jouw auto wordt je erg moeilijk gemaakt. Heb je geen last van keuzestress, dan kan dit ruime aanbod juist wel weer fijn zijn.

Een ander verschil is dat het via Gaspedaal als particulier niet mogelijk is om jouw auto rechtstreeks te verkopen. Via Gaspedaal je auto verkopen gaat dus niet, terwijl dit bij AutoScout24 wel heel gemakkelijk kan. Je hoeft alleen maar het kenteken van jouw auto in te geven, een omschrijving te plaatsen en enkele foto’s te uploaden.

AutoScout Nederland en AutoScout Duitsland

AutoScout24 is een platform dat net als Gaspedaal occasions laat zien die op dat moment te koop zijn. AutoScout heeft twee portalen: één voor Nederland en één voor Duitsland. Het is in sommige gevallen voordeliger om een auto over de grens te kopen. Het is wel belangrijk om de gestelde voorwaarden in acht te nemen.

Verkoopproces uitbesteden? Verkoop jouw auto via Looping

Heeft iemand interesse om jouw auto te kopen en heb jij jouw auto op een website zoals AutoScout24 geplaatst, dan komt hij/zij wel bij jou aan de deur om de auto te inspecteren en eventueel een proefrit te maken. Verkoop jij jouw auto via Looping, dan hoef jij de afhandeling niet zelf te doen. Dit scheelt jou veel tijd en gedoe. In de tijd dat wij het verkoopproces verzorgen, is jouw nieuwe auto al gekocht. Meld jouw auto aan via onze website en wij gaan voor je aan de slag!