AutoTrader vs AutoTrack

20-02-2024

AutoTrader vs AutoTrack

Door: Kaan

Als wij zeggen: ‘check check’, dan zeg jij? Juist! ‘AutoTrack!’ Samen met AutoTrader is het een van de oudste en meest bekende websites in Nederland waarop nieuwe en gebruikte auto’s te koop aangeboden worden. In deze blog lichten we de overeenkomsten en verschillen tussen AutoTrader en AutoTrack toe.

Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen AutoTrader en AutoTrack?

Er zijn zowel overeenkomsten als verschillen te benoemen tussen de platforms AutoTrack en AutoTrader Nederland. Wij zetten ze voor je op een rij.

AutoTrader biedt een ruimer aanbod voertuigen te koop aan

Je kunt op AutoTrack 24 uur per dag terecht om de auto naar jouw wensen en voorkeuren te zoeken én - hopelijk - te vinden. Hetzelfde geldt voor de autoverkoopsite AutoTrader. Daarnaast vind je bij AutoTrader classics, zoals Oldtimers. Ook voor bedrijfswagens en motoren kun je op dit platform terecht. Daardoor wordt met deze autoverkoopsite een breder publiek aangesproken dan bij AutoTrack het geval is.

Alleen op AutoTrack NL zowel particuliere verkopers als autobedrijven

Het tweede verschil zit hem in het type verkoper dat je op de platforms vindt. Waar je op AutoTrack zowel particulieren als autobedrijven vindt, zijn op AutoTrader alleen advertenties van erkende autobedrijven te vinden. Een groot voordeel van het auto aanbod op dit platform, is dat je ervan uit mag gaan dat de voertuigen zich in een goede technische staat bevinden. Ook is er vaak een RDW voertuigrapport aanwezig, waarin je de geschiedenis van het onderhoud aan de auto kunt nalezen. Op AutoScout24, het moederbedrijf van AutoTrader, kun je wél als particulier jouw tweedehands auto verkopen.

Op beide platforms nagenoeg evenveel auto’s te koop

Goed om te weten als je een auto wilt kopen, is dat het autoaanbod op beide platforms nagenoeg gelijk is. Dit aantal ligt gemiddeld op zo’n 200.000 voertuigen, waardoor de kans zeer groot is dat het lukt om een andere auto te kopen. Het aanbod bestaat uit zowel tweedehands als nieuwe auto’s.

Maak een keuze uit de vele autoverkoopsites

Meer weten over de verschillende autoverkoopsites die er zijn? Naast AutoTrader en AutoTrack zijn Gaspedaal en AutoScout24 belangrijke autoverkoopsites. Lees vooral eens onze blog waarin we de vergelijking maken tussen AutoScout en Gaspedaal.

Wil je naast platforms als AutoTrack in Duitsland eens het aanbod occasions bekijken? In Nederland kennen we onder andere AutoTrack en AutoTrader, in Duitsland is bijvoorbeeld Mobile.de een populaire autosite waar Duitse occasions te koop aangeboden worden.

Vermijd AutoTrack en AutoTrader en laat Looping het werk doen

Natuurlijk kun je ook gewoon direct besluiten om het verkopen van jouw auto uit te besteden. Dit bespaart je een hoop gedoe. Op de website van Looping meld je jouw occasion eenvoudig aan, waarna onze ervaren verkopers voor jou aan de slag gaan. Dus: waar wacht je nog op? Laat ons het werk doen, zodat jij jouw volgende auto kunt kopen. Aanmelden is geheel vrijblijvend.