Wat zijn de beste caravans?

29-04-2024

Wat zijn de beste caravans?

Door: Kaan

Wanneer jij van plan bent een caravan te gaan kopen, dan wil je natuurlijk weten wat de beste caravan is. Hier is geen eenduidig antwoord op te geven, omdat het sterk afhankelijk is van jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. De grootste caravans zijn niet per se de beste, ook het merk en de indeling van de caravan zijn bepalend voor de kwaliteit. In deze blog vertellen we meer over de meest verkochte caravans in Nederland in 2023, zodat jij een caravan kunt kiezen die bij jou past.


Laten we beginnen met de caravan die vorig jaar bij de ANWB-verkiezing ‘Caravan van het jaar’ is uitgeroepen tot winnaar. Dat is de Adria Altea-serie. Uit alle caravans die genomineerd waren, werd deze het best beoordeeld. Het is geen nieuwe caravan serie, maar de modellen zijn wél compleet vernieuwd. Ten opzichte van de oudere variant zijn deze caravans lichter, ruimtelijker én moderner. De Altea is verkrijgbaar in verschillende indelingen.

Welke campers en caravans nog meer genomineerd waren voor de camper en caravan van het jaar verkiezing, lees je hieronder.

  • Knaus Azur (caravan)
  • Tabbert PEP Pantiga (caravan)
  • Knaus Tourer Van 500 MQ (camper - uitgeroepen tot winnaar 2023)
  • Bürstner Lyseo Gallery TD 649 G (camper)
  • Frankia Neo MI 7 GDK (camper)

Grootste caravan van Europa

Natuurlijk kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Speelt geld geen rol voor jou? Dan zijn er verschillende caravans met luxueuze uitstraling die jou wellicht zullen bevallen. Welke caravan de grootste van Europa is? Dan is de elf meter lange Kabe Imperial Hacienda 1000 TDL met een gewicht van 2400 kilo misschien wel wat voor jou. In dat geval moet je wel je spaarrekening even flink plunderen, want zelfs de aanhanger heeft al een nieuwprijs van over de 150.000 euro (!). Uiteraard kun je ook een luxe caravan kiezen die iets beter te betalen is. De keuze is aan jou!

Welk merk verkoopt de beste caravan?

In de lijst met nominaties voor de ANWB-verkiezing van het jaar kwamen al enkele kwalitatief goede merken van caravans en campers naar voren. Er zijn echter nog wel meer merken die uitstekende prestaties leveren. Zo zijn Kip en Fendt bijvoorbeeld bekende merken. Ben je op zoek naar een minicaravan? Dan is een caravan van Gobanna - een Nederlands bedrijf - écht een aanrader! Vind je het lastig om een keuze te maken? Denk er dan eens over na om inspiratie op te doen tijdens het jaarlijks terugkerende Kampeer en Caravan Jaarbeurs event.

Caravan verkopen via Looping: betrouwbaar en snel

Heb jij op dit moment een caravan in je bezit die je wilt verkopen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Meld jouw caravan dan aan via de website van Looping. Wij regelen het hele verkoopproces voor je. Van het vaststellen van een eerlijke prijs en het vinden van een geschikte koper tot de complete onderhandeling. Wij kennen de markt en weten daardoor als geen ander hoe we jouw caravan zo goed en eerlijk mogelijk kunnen verkopen. Jouw caravan verkopen was nog nooit zo eenvoudig!Maak je geen zorgen! Je zit nergens aan vast het is namelijk vrijblijvend!