De top 5 meest gekochte auto's van 2021

21-03-2022

De top 5 meest gekochte auto's van 2021

Door: Kaan

We zijn vol gas het nieuwe jaar begonnen! Toch willen we nog even een moment van reflectie. Laten we samen terugkijken en de balans opmaken van 2021. Het was een rommelig Corona-jaar met veel beperkingen en weinig persoonlijk contact waardoor er aanzienlijk minder auto’s verkocht zijn. Toch heeft er één automerk geproost op het aantal autoverkopen vorig jaar. Wat is de meest verkochte auto van 2021? En wie staan er in de top 5 meest verkochte automerken?


De meest verkochte auto’s (bron: kentekenloket.nl)

  1. Kia Niro (10.812)
  2. Volvo XC40 (8.448)
  3. Volkswagen Polo (8.009)
  4. Kia Picanto (7.929)
  5. Skoda Enyaq (6.621)


De best verkochte auto van 2021 is *tromgeroffel* de Kia Niro! Zijn populariteit is te danken aan het brede aanbod qua motorisering. De Kia Niro is verkrijgbaar als plug-in hybride (met stekker dus), hybride (dus nog wel een huwelijk mét benzinemotor) en als volledig elektrische auto. Alle drie voor een redelijke prijs. De meest verkochte uitvoering? Dat is de elektrische auto, deze isverantwoordelijk voor meer dan de helft van de Niro-verkopen. Wat een duurzaam landje zijn wij toch eigenlijk! Hiermee is de Kia Niro het op één na populairste elektrische voertuig (EV) van Nederland. De Skoda Enyaq verovert de eerste plek als het gaat om de meest verkochte EV.


De meest verkochte automerken

  1. Volkswagen (31.059)
  2. Kia (30.028)
  3. Toyota (23.022)
  4. Peugeot (20.283)
  5. Skoda (20.215)


Het merk wat bovenaan de lijst staat is Volkswagen! Niet geheel verrassend is het nog steeds Duitse degelijkheid - een wagen voor het volk - die de boventoon voert. Hijgend in hun nek hangt wederom het Zuid-Koreaanse Kia met hun duurzame wagens. Dan volgt er een tijdje niets en zien we een Japanner, Fransoos en Tsjech (het lijkt wel het begin van een goede mop) om de hoogste verkoopcijfers strijden.


Wat gaat 2022 doen?

De glazen bol is ietwat troebel want hoeveel auto’s er dit jaar verkocht gaan worden, is lastig in te schatten. Zo ook wie het meest verkochte automerk en de meest verkochte auto van Nederland zullen worden. Door de Corona crisis hebben we een groot chiptekort opgelopen en stagneert de wereldwijde productie van auto’s in de fabrieken. Maar er is ook positief nieuws: er is weer EV- subsidie voor particulieren beschikbaar! Hierdoor neemt het aantal goedkopere EV’s toe. Volgens de Bovag zullen er aan het einde van dit jaar ongeveer 390.000 nieuwe auto’s op kenteken gezet worden. We blijven dus mobiel, elektrisch of niet.


Lees hier ook: