Jouw diesel auto verkopen via Looping

17-05-2024

Jouw diesel auto verkopen via Looping

Door: Kaan

Een diesel auto verkopen: het zal de komende jaren steeds vaker gebeuren, gezien de vele maatregelen rondom dit milieuvervuilende voertuig. Wil jij jouw diesel auto verkopen, dan zijn er vele platforms waar je dat kunt doen. Je meldt jouw auto aan om zo potentiële kopers de kans te geven een vrijblijvend bod te doen. Wij van Looping nemen het verkoopproces graag van je over. Wij kopen jouw auto en verkopen deze via onze website. Ons dealernetwerk is veelal RDW-erkend, wat jou de garantie biedt dat de verkoop goed en eerlijk verloopt.

Diesel auto verkopen of oprijden?

Heb jij een diesel auto in je bezit, dan twijfel je wellicht of je er niet goed aan zou doen om deze te verkopen. Enerzijds kies je er liever voor om erin te blijven rijden; nieuwe of tweedehands dieselauto’s gaan immers lang mee en kunnen het tot een kilometerstand van wel 400.000 kilometer volhouden.

Echter zijn er in steeds meer steden, voornamelijk Duitse steden, milieuzones ingericht waar vooral oude diesel auto’s niet langer welkom zijn. Waarom? Door de schadelijke stoffen die ze uitstoten en de negatieve gevolgen die ze daarmee hebben voor de algehele luchtkwaliteit en daarmee de gezondheid van mens en dier. Jouw dieselauto verkopen en inruilen voor een van de beschikbare benzineauto’s of elektrische auto’s is daarom sterk aan te raden.

Drie redenen om jouw dieselauto te verkopen

We snappen dat het lastig is om te besluiten of je definitief afscheid wilt nemen van jouw geliefde auto. Dieselauto’s zijn steeds vaker onderwerp van gesprek en dus zijn er ook diverse redenen om jouw diesel auto te verkopen. Wij sommen de drie voornaamste redenen voor je op.

✔ Het onderhoud van een diesel auto kost je per jaar veel geld
✔ Hoge mate van uitstoot van schadelijke stoffen
✔ Steeds meer milieuzones waar alleen nieuwe diesel auto’s welkom zijn

Een eerlijke prijs voor jouw diesel auto

Jij wilt natuurlijk een zo eerlijk mogelijke prijs ontvangen wanneer jij jouw diesel auto verkoopt. Er moet immers weer een gebruikte of nieuwe auto voor teruggekocht worden en dan het liefst wel eentje die nog jaren rijdt. Dat is allesbehalve goedkoop en dus is het wel zo fijn als je jouw oude auto goed verkoopt. Bij Looping houden we rekening met verschillende factoren om een eerlijke verkoopprijs te kunnen hanteren. Zo kijken we naar de leeftijd van jouw diesel auto, de kilometerstand, de staat van de auto en natuurlijk ook naar wat de markt doet.

Verkoop diesel auto: zo gaat het bij Looping in zijn werk

✔ Vul geheel vrijblijvend het kenteken van jouw auto in op Looping.nl
✔ Vul het aanmeldformulier zo volledig mogelijk in
✔ Je ontvangt binnen 1 uur een gratis en vrijblijvend bod, dit is altijd een goede prijs
✔ Een van de verkoopspecialisten neemt vervolgens contact met jou op
✔ Ga je akkoord met het bod? Dan gaan wij direct aan de slag om jouw diesel te verkopen
✔ In veel gevallen verkopen wij een gebruikte auto al binnen 24 uur