Hoe verwijder ik krassen op mijn auto?

12-07-2023

Hoe verwijder ik krassen op mijn auto?

Door: Kaan

Je kent het vast wel, je loopt naar je auto en ziet tot je grote frustratie een lelijke kras je auto. Ontzettend vervelend en zonde natuurlijk. Vaak is het een raadsel hoe ze zijn ontstaan, omdat je er meestal niet bij bent op het moment dat het gebeurt. Het kan gebeuren wanneer een andere auto per ongeluk tegen de jouwe schuurt in een parkeergarage of op een parkeerplaats. Ook opspattende kiezeltjes of steentjes van het wegdek kunnen onbedoeld je lak beschadigen. Wat de oorzaak ook is, irritant is het zeker. Gelukkig hoef je voor sommige krassen niet gelijk naar een garage of reparateur te rennen! Wij geven je een paar handige en betaalbare manieren om krassen op je auto te verwijderen. Of het nu gaat om lichte krasjes of diepere krassen, met de juiste aanpak kun je je auto weer in topconditie krijgen.

Lichte krassen verwijderen auto

Voor oppervlakkige, lichte krassen verwijderen op je autolak zijn er verschillende methoden. Een van de gemakkelijkste manieren is het gebruik van een krasverwijderingsmiddel. Deze speciale producten zijn verkrijgbaar in autowinkels en online. Volg de instructies op de verpakking zorgvuldig en je zult versteld staan van het resultaat. Een andere methode is het gebruik van tandpasta. Breng een kleine hoeveelheid tandpasta aan op een zachte doek en wrijf het voorzichtig in de kras. Spoel af en herhaal indien nodig. Tandpasta kan helpen om kleine krasjes te camoufleren en de glans van de lak te herstellen.

Diepe krassen verwijderen auto

Bij diepere krassen is een iets grondigere aanpak nodig. Als de kras de autolak heeft doorboord, moet je eerst bepalen of het de moeite waard is om zelf te proberen de kras te verwijderen of dat je professionele hulp moet inschakelen. Als je besluit om het zelf te proberen, kun je beginnen door de kras grondig schoon te maken met een autoshampoo en water. Gebruik vervolgens een autolakreparatieset, die een vulmiddel en een bijpassende lak bevat. Volg de instructies zorgvuldig om de kras op te vullen en de autolak glad te maken. Tot slot kun je de gerepareerde plek polijsten en in de was zetten om de glans te herstellen.

Goedkoop krassen verwijderen auto

Als je een kleiner budget hebt, zijn er enkele goedkopere alternatieven om krassen op je auto te verwijderen. Naast de eerder genoemde tandpasta-methode, kun je ook proberen om baking soda gemengd met water te gebruiken. Maak een pasta van deze twee ingrediënten en wrijf het voorzichtig in de kras met een zachte doek. Spoel af en controleer het resultaat. Een andere optie is het gebruik van een schone, gesneden aardappel. Hè, wat? Ja, een aardappel. Wrijf de gesneden kant van de aardappel over de kras en laat het sap enige tijd inwerken. Veeg vervolgens het sap af en herhaal indien nodig.

Jouw auto weer blinkend en krasvrij!

Een lelijke kras op je auto is nooit fijn. We snappen dat je dan al snel aan een garage of reparateur denkt. Maar waarom zou je de kosten maken als je ook zelf aan de slag kunt? Auto krassen verwijderen kun je, afhankelijk van de grootte van de kras, makkelijk zelf! Met de Looping.nl aanpak en een beetje geduld kun je jouw auto weer laten stralen. Bespaar geld, neem de controle in eigen hand en geniet van een krasvrije auto. Heb je de krassen verwijderd en overweeg je je auto te verkopen? Verkoop je auto via Looping.nl en je hoeft niets te doen, wij nemen je het werk graag uit handen en je hebt de auto snel verkocht. Hoe fijn is dat?!Maak je geen zorgen! Je zit nergens aan vast het is namelijk vrijblijvend!