Voor hoeveel kan ik mijn auto verkopen?

17-11-2023

Voor hoeveel kan ik mijn auto verkopen?

Door: Kaan

Voor hoeveel kan ik mijn auto verkopen? Die vraag, dat is waar wij ons hard voor maken. Want jij meldt jouw auto aan en wil dan uiteraard weten voor hoeveel geld je deze kunt verkopen. Hoeveel het is, daar kunnen we een helder antwoord op geven. Dit hangt namelijk volledig af van jouw auto.

Welk merk is het? En welk model heb je? Hoe oud is de auto en is er veel mee gereden? Al dat soort vragen - en dan met name de antwoorden erop - bepalen de waarde van jouw auto.

Daarbij geldt natuurlijk ook dat hoe nieuwer jouw auto is of hoe minder kilometers deze gereden heeft hoe meer je voor jouw auto krijgt als je jouw auto wilt verkopen. Toch kun je zeker invloed uitoefenen hoeveel je voor jouw auto krijgt als je deze verkoopt. Zie het als het bakken van de appeltaart of koekjes in een open huizendag, ook jij kunt jouw auto aantrekkelijker maken.

Zorg voor goed onderhoud

Een goed onderhouden auto is meer waard en zal voor meer geld verkocht kunnen worden. Laat noodzakelijke onderhoudsbeurten uitvoeren en zorg ervoor dat je meldingen serieus neemt. Die waarschuwingslampjes, die zijn er immers niet voor niets!

Door jouw auto netjes te onderhouden zorg je ervoor dat deze een stuk veiliger is, onderhoud is dus altijd een goed idee! Of je nu de waarde van jouw auto wilt verhogen omdat je deze wilt verkopen, of dat je gewoon ervoor wilt zorgen dat je veilig van A naar B komt.

Onder onderhoud valt trouwens ook die reguliere schoonmaakbeurt. En nee, wij houden er hier binnen het team ook niet van. Ondanks dat de wasstraat een uitkomst biedt, is een goed onderhouden auto ook een schone auto. Niet alleen de buitenkant, maar zeker ook de binnenkant. 

Denk aan ramen, ventilatieroosters, matten, knoppen en ga zo maar door. Het reinigen van uw auto is een must. Een glimmende auto verkoopt heel wat makkelijker dan een vieze! Of dat echt honderden euro’s scheelt, nee dat zal zeker niet zo zijn. Maar het zorgt wel voor een lichte daling als u de auto voor het maximale wilt verkopen.

Maak daarnaast als je besluit jouw auto te verkopen altijd goede foto’s en vermeld eventuele schade altijd eerlijk. Je wilt niet achteraf in een welles nietes spelletje terechtkomen. Een goede en eerlijke prijs krijg je alleen als je dat zelf ook bent.

Wij verkopen jouw auto voor een eerlijke prijs

Helemaal antwoord geven op de vraag “voor hoeveel kan ik mijn auto verkopen” kunnen we niet. Hoeveel je voor jouw auto krijgt, dat bepaal je in de basis eerst zelf. Dat geef je ook aan bij het aanmelden. Daarna gaan wij voor je aan de slag en bieden wij jouw auto aan bij ons professionele dealernetwerk. Zij geven aan wat uit hun data naar voren komt. Hoeveel je voor jouw auto krijgt, is namelijk afhankelijk van factoren als:

  • Staat van de auto (daar is dat onderhoud weer, hè)
  • Merk en model
  • Populariteit van het merk en het model

Vooral de populariteit van de auto heeft hier een grote invloed op. Die wordt vertaald naar het aantal stadagen. Dat betekent het aantal dagen dat de opkopende partij de auto in het bezit heeft voordat deze door verkocht wordt. Hoeveel staat de auto stil. Hoe langer dat is, hoe minder jouw auto eigenlijk waard is en hoe minder jij ervoor terugkrijgt. Op jouw auto zitten immers minder mensen te wachten en het duurt lang voordat deze weer doorverkocht wordt.

Geen standaard prijs

Een standaard prijs zou ook niet eerlijk zijn. Je hoort dan misschien wel dat een Volkswagen Golf € 12.000,00 oplevert als je die verkoopt. Maar geldt dat ook voor jouw auto? De ene Golf is de andere niet. Misschien is die van jou wel een oud model of juist hartstikke nieuw. Een super luxe uitvoering of juist helemaal basic.

Je merkt het, geen auto is hetzelfde en de prijs die je ervoor krijgt ook niet. Daarom spreken wij altijd van een eerlijke prijs. Wij begrijpen dat je een bepaalde (emotionele) waarde aan jouw auto hebt gehangen. Samen met het team zullen wij je dan ook alle stappen goed uitleggen en een zo goed mogelijke prijs voor jou onderhandelen. Meld jouw auto snel aan en ontdek zelf voor hoeveel jij jouw auto kunt verkopen. Wij gaan graag voor je aan de slag!Maak je geen zorgen! Je zit nergens aan vast het is namelijk vrijblijvend!