Lees onze vijf tips voor een weekendje weg met de auto

09-02-2024

Lees onze vijf tips voor een weekendje weg met de auto

Door: Kaan

Ga jij een weekendje weg met de auto om echt even tot rust te komen? Dat begrijpen we helemaal! Vanaf het moment dat je de auto instapt, begint jouw vakantie. Om te voorkomen dat er zich onverwachte zaken voordoen tijdens de reis, raden wij je aan om jouw autovakantie goed voor te bereiden. Wij geven je vijf tips om jouw weekendje weg met de auto zo goed mogelijk door te komen.

1. Maak een checklist voor jouw weekendje weg

Ga je lekker weg in eigen land of reis je naar een ander land? Hoe dan ook: tijdens een weekendje weg wil je niet voor verrassingen komen te staan, dus beter bereid je je goed voor. Ons advies: maak een checklist waarin je alles noteert wat er geregeld én ingepakt moet worden. Je kunt je voorstellen dat een paklijst het weekendje weg heel wat relaxter van start laat gaan.

2. Zorg ervoor dat jouw auto klaar is voor de reis

Het is vanwege de verkeersveiligheid heel belangrijk om jouw auto voorafgaande aan jouw weekend weg in Nederland - of ander Europees land - goed te controleren. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om de bandenspanning te controleren en na te gaan of er voldoende koelvloeistof in de tank zit. Ook is het aan te raden om jouw auto even langs te brengen bij een garage. Doe dit tijdig en niet pas één dag voor vertrek. Eventuele mankementen die geconstateerd worden, kunnen dan nog verholpen worden voordat jouw weekendje weg aan zee van start gaat. Of een weekend in de prachtige natuur van een bebost gebied, kan natuurlijk ook!

3. Ga na welke regels er gelden in het land van bestemming

In sommige Europese landen gelden andere regels dan in ons land. Zo heb je in bepaalde delen van Duitsland bijvoorbeeld een milieusticker nodig om het gebied te passeren. Je krijgt deze milieusticker alleen als jouw auto aan de milieueisen voldoet, dus je dient dit vooraf goed te controleren. Verder moet je in enkele landen - zoals Denemarken - op bepaalde routes tol betalen. Ook zijn er soms regels met betrekking tot het bij je hebben van tools, zoals een verbanddoos, gevarendriehoek en alcoholtest. Blijf je in Nederland, dan zullen deze zaken geen rol spelen. Ga je echter last minute een weekendje weg naar het buitenland, dan kunnen deze regels nog weleens roet in het eten gooien.

4. Pak jouw auto zo efficiënt mogelijk in

Wanneer je op reis gaat met de auto, dan wil je natuurlijk het liefst zoveel mogelijk spullen meenemen. Om dit zo efficiënt mogelijk te doen, is het aan te raden om zware spullen onderop te leggen. Houd er verder rekening mee dat je de spullen die je mogelijk tijdens de reis nodig hebt, zoals eten en kleding, binnen handbereik hebt. Het is wel belangrijk om je te realiseren dat er een maximaal laadgewicht is vastgesteld. Bovendien verbruik je meer brandstof wanneer de auto zwaarder beladen is. Je zult voor jezelf moeten afwegen of je het dat waard vindt.

5. Weekendje weg met hond: hier moet je aan denken

Gaat de hond mee tijdens jouw weekendje weg met de auto? Zorg er dan in ieder geval voor dat je hebt gecontroleerd of honden toegestaan zijn in de accommodatie die je wilt boeken. Bij luxe hotels is dat bijvoorbeeld vaak niet het geval, maar er zijn genoeg andere hotels of vakantieparken waar honden wél toegestaan zijn.

Ook de reis zelf moet je goed voorbereiden. Om de autorit zo veilig mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk om de hond op de juiste manier te vervoeren. Bijvoorbeeld in een hondenrek, bench of aan een tuigje met bevestiging.

Verkoop jouw auto via Looping

Heb jij een romantisch weekendje weg in Nederland in het verschiet, maar ben je tot de conclusie gekomen dat jouw auto eigenlijk wel aan vervanging toe is? Looping helpt jou graag bij de verkoop van jouw auto. Wij nemen al het geregel uit handen, wat jou een hoop stress en gedoe bespaart. Meld jouw auto vrijblijvend aan op onze website.