Met de auto op vakantie

11-07-2023

Met de auto op vakantie

Door: Kaan

Op vakantie met de auto

De zomer staat voor de deur en wellicht dat uje net als vele anderen met de auto op vakantie gaat. Vliegen staat misschien niet bovenaan jouw lijstje en eerlijk toegegeven: ik vond het altijd maar wat gezellig zo in de auto op vakantie. Al zat ik als derde kind standaard in het midden, met de benen op de koelbox gevouwen. Betekende wel dat ik direct bij de vele broodjes ei en snacks (lang leve de karamelblokken) kon... Wat dan weer niet bevorderlijk was voor de misselijkheid en ruzie met mijn zussen als ik de bak met karamelblokken al bijna leeg had.

Dat terzijde trouwens... Want ik dwaal af.

De Looping.nl op vakantie met de auto must haves

Je wil natuurlijk goed voorbereid op vakantie met de auto. Maar wat is nu een goede voorbereiding?! Bij Looping.nl gaan we maar als te graag met de auto op vakantie. Daarom hebben wij onze eigen tips gebundeld tot de ‘Looping must haves voor een vakantie met de auto’. Op die manier maak je de autorit zo gezellig en comfortabel mogelijk.

#1 Pak de auto goed in

Of je nu met de auto met de auto op vakantie naar Frankrijk gaat of met de auto op vakantie naar Spanje of Turkije. Of misschien zoek je het dichterbij in Duitsland, België of ons eigen Nederland en de waddeneilanden. Het allerbelangrijkste van een succesvolle autovakantie is hoe je de auto inpakt.

auto inpakken

Veel vakantiegangers zijn geneigd om hun hele inboedel mee te nemen. Vooral als het om een kampeervakantie gaat. Uiteraard zul je voor jezelf en jouw familieleden of vrienden spullen mee moeten nemen. Maar bedenk goed wat je daadwerkelijk allemaal nodig heeft. 

"Bedenk hoe lang je moet rijden en waardoorheen. Ga je de bergen in? Zorg ervoor dat jouw auto niet oververhit raakt omdat deze te zwaar beladen is."

Zorg ervoor dat je een ruimte tussen dak en spullen laat zodat je via de achteruitkijkspiegel kunt kijken. Belaad daarbij de auto niet tot de max of er zelfs overheen. Je wil veilig op jouw vakantieadres aankomen en niet het maximale van de  auto vragen. 

In het boekje van jouw auto vind je alle informatie over hoe zwaar de auto beladen kan worden. Maak je gebruik van een caravan of aanhanger, dan kunt je deze informatie ook daar vinden. Hou je aan deze maximale waardes!


#2 Zorg voor een kleine vakantiebeurt

Of je deze nu laat uitvoeren of jouw auto zelf een vakantiebeurt geeft. Jouw auto moet je veilig en wel van A naar B vervoeren. Zorg ervoor dat de auto schoon is, vergeet hierbij de ramen zowel binnen als buiten niet te doen. Zonlicht kan je verblinden en nare strepen kunnen jouw zicht belemmeren. Als je toch bezig bent kun je net zo goed even een stofzuiger door de auto halen.

Maar de vakantiebeurt gaat verder dan dat. Zijn jouw banden op spanning? Of heb je er al lang geen lucht meer bij gedaan? De meeste nieuwe auto’s geven je een waarschuwing als de bandenspanning te laag is, maar heb je net als ik niet zo’n luxe auto tot jouw beschikking dan zul je het zelf moeten bijhouden. Vul de ruitenvloeistof aan en neem indien nodig een extra kannetje mee. Zorg ervoor dat je jouw olie gecontroleerd hebt en indien nodig bijgevuld. Op die manier zul je veilig op vakantie kunnen met de auto. 


#3 Zorg voor vermaak

Ik ben iemand die zich snel verveeld. Tenzij er goede muziek op staat, word ik zelf erg onrustig van lang stilzitten. Zorg er dus altijd voor dat er vermaak beschikbaar is. Of je nu in jouw eentje gaat roadtrippen, met vrienden of met het gezin. Vermaak is ontzettend belangrijk.

"Maak een playlist die je deelt met jouw medereizigers. Zo kan iedereen zijn of haar eigen muziek toevoegen. Op die manier zorg je voor een unieke 'met de auto op vakantie' playlist."

Ga je met (jonge) kinderen op vakantie, dan is vermaak echt onmisbaar. Kinderen in de auto halen soms niet het allerbeste bij zichzelf en bij jou naar boven. Zorg ervoor dat ze wat te kijken hebben. In alle genres. Ik ben zelf een ontzettend groot voorstander van films in plaats van series, maar hé, iedereen is anders. Zorg ervoor dat je voldoende films en series downloadt. Dat kan eenvoudig via een streaming dienst als Netflix, Videoland of Disney+.

infotainmentdisplay auto

Zorg daarnaast voor offline vermaak in de vorm van spelletjes in de auto, lees- en stripboeken en eventuele puzzelboeken. Je wilt niet elk half uur de ‘zijn we er al?’ horen en met vermaak zorg je hiervoor. 


 #4 Snacks en eten

Onmisbaar op elke roadtrip, hoe lang je ook moet rijden. Snacks en eten is een must. Een vakantie met de auto wordt gemaakt - en gebroken - door de hoeveelheid eten die er beschikbaar is. Zorg ervoor dat iedereen broodjes kan smeren zoals die ze het liefste eet. Met of zonder boter, met een ei of chocopasta. Om boevengedrag te voorkomen - ik kijk hier weer naar mijn zussen en zij naar mij - schrijf je de namen op de verpakking zodat iedereen weet van wie het broodje is.

Zorg voor voldoende (gezond) eten

Maak het zo luxe als je wilt, maar bedenk wel dat de broodjes eventueel warm kunnen worden. Dat warm worden voorkom je met een koelbox die je in jouw auto kunt inpluggen. Misschien niet ideaal met drie kinderen op de achterbank, maar ik had de benen er lekker overheen geslagen. In de koelbox kun je ook de snacks opslaan die koelte nodig hebben, maar neem ook snacks mee die geen koeling nodig hebben.

"Ik zei het net al, maar die karamelblokken dat is een ontzettend goede snack voor onderweg. Veel mensen neigen naar chocolade, maar dat smelt en knoeit ontzettend. Karamelblokken niet en die zijn ontzettend lekker. Thank me later 😉"


#5 Doe dit niet!

Ook nog even een waarschuwing van ons. Probeer niet lekker met de voeten op het dashboard te leunen als je niet hoeft te rijden. Hoe heerlijk het misschien ook ligt, indien je een ongeluk krijgt zal jouw lijf een ontzettende klap moeten opvangen. Jouw benen liggen daarbij op de airbag en de kracht waarmee deze uitklapt zal een verwoestende werking op jouw benen (en bekken) kunnen hebben.

"Doe die benen maar lekker naar buiten of op het dashboard als je even een rustpauze inlast."


Zorgeloos met de auto op vakantie

Met bovenstaande Looping.nl vakantie musthaves zorg je ervoor dat je een mooie start van de vakantie heeft. Ga je nu over een aantal weken op vakantie en weet je nu al dat jouw auto niet groot genoeg is. Overweeg dan eens om jouw auto te verkopen via Looping.nl. Je hoeft dan niets te doen om jouw auto te verkopen, wij nemen je het werk graag uit handen en je hebt de auto snel verkocht. Dan kun je deze vervangen voor een grotere variant. 

Op naar een zorgeloze vakantie met de auto.


Safe journey … Sichere Reise … Buen viaje … Veilige reis.