Reisplanners: welke is de beste?

01-02-2024

Reisplanners: welke is de beste?

Door: Kaan

Er zijn enorm veel reisplanners beschikbaar. Ze helpen jou als weggebruiker met het vinden van de snelste of kortste route naar jouw eindbestemming. Of je nu met de auto of met het ov reist; er is altijd wel een routeplanner die jou op weg helpt. In deze blog vergelijken we de verschillende reisplanners met elkaar en geven we antwoord op de vraag: welke planner is nu eigenlijk het beste?

Routeplanners voor het reizen met de auto

Ga je met de auto op pad, dan zul je veelal gebruikmaken van de routeplanner die Google op de markt gebracht heeft; Google Maps. Deze app beschikt over vele functies, zoals Street View, die het jou als weggebruiker een stuk makkelijker maken om jouw bestemming te vinden.

Google is inmiddels zo’n grote speler geworden, dat hun reisplanner het meest gebruikt wordt. Echter zul je ook met behulp van de ANWB routeplanner gemakkelijk van a naar b komen. Een groot voordeel van deze reisplanner, is dat de actuele files en ander oponthoud op de wegen nauwgezet bijgehouden worden.

Ga op reis met het ov met behulp van de volgende reisplanners

Kies je ervoor om met het openbaar vervoer te reizen, dan zijn er ook diverse reisplanners beschikbaar. Wij sommen ze voor je op.

OV9292 reisplanner

Laten we beginnen met de OV9292 reisplanner. Dit is - samen met de NS reisplanner, waarover later meer - de bekendste en tevens meestgebruikte reisplanner voor het openbaar vervoer. Het is een erg complete planner waar je eenvoudig aangeeft voor welk vervoermiddel je jouw reis wilt plannen. Je plant hier jouw reis met zowel de bus, trein, tram, metro als veerboot.

Arriva reisplanner

De Arriva reisplanner komt qua functionaliteiten grotendeels overeen met de 9292 reisplanner. De verschillende vervoermiddelen die het ov rijk is, zijn dan ook in deze reisplanner verwerkt. Arriva is een vervoerder die ov-reizen in het oosten van het land verzorgt. Echter beperkt de planner van Arriva zich niet enkel tot reizen in de oostelijke helft van ons land, maar plan je er jouw reis door heel Nederland mee.

NS reisplanner

Heb je al besloten dat je jouw reis met de trein wilt maken? Dan is de NS-planner het meest efficiënt. Naast dat je hier jouw treinreis kunt plannen, zie je ook direct wat de kosten zijn. Eventuele verstoringen en werkzaamheden aan het spoor worden in de planner opgenomen, waardoor je jouw reis goed kunt plannen.

ANWB routeplanner fiets

We noemden de ANWB routeplanner al eerder in deze blog toen we het hadden over reizen met de auto. Naast dat ze een routeplanner voor de auto hebben, plan je hiermee ook eenvoudig jouw fietsreis. Ga je liever te voet op pad? Ook dan kun je met de routeplanner van de ANWB uit de voeten. Hetzelfde geldt overigens voor Google Maps; daar plan je zowel jouw reis per fiets, met de auto, met het ov als te voet.

Wens voor een nieuwe auto? Verkoop je auto via Looping

Beschikt jouw auto niet over geavanceerde functies, zoals een navigatiesysteem, maar zou je dat wel graag willen? Dan zou je kunnen overwegen om jouw auto in te ruilen. We snappen dat je opziet tegen de verkoop en alles wat daarbij komt kijken. Looping is gespecialiseerd in het verkopen van auto’s en neemt het verkoopproces dan ook graag van jou over. Meld jouw voertuig vrijblijvend aan via onze website.