Schadeauto verkopen: Hoe verkoop je deze online succesvol?!

01-03-2024

Schadeauto verkopen: Hoe verkoop je deze online succesvol?!

Door: Kaan

Een schadeauto verkopen, hoe doe je dat? Bij Looping.nl begrijpen wij het dat je hier vragen over hebt. Logisch ook, want je wilt je auto voor een mooie prijs verkopen. Schade zit echter in een klein hoekje, dat begrijpen we maar al te goed. Een paaltje dat net in je dode hoek zit of een stoep die toch wat hoger was dan je dacht. Of wat dacht je van die gemene drempels, waarbij je zelfs met een slakkengangetje alsnog de auto over de grond hoort schrapen.

Voor je het weet zit er een kras of deuk in. Om nog maar niet te spreken over schade door anderen aan je auto. Parkeren bij een supermarkt staat bijna garant voor openslaande portieren of een winkelwagentje tegen je auto aan.

Sommige schade is te groot om mee door te rijden. Je wilt immers geen roestvorming krijgen. Deze laat je dan maken of uitdeuken. Maar sommige schade is het maken niet waard. Wat doe je dan als je je auto wilt verkopen? Betekent een auto met schade verkopen dat je direct veel geld inlevert?

Jouw schade auto verkopen doe je het eenvoudigst als je eerlijk bent. Eerlijkheid duurt in het geval van je schadewagen echt het langst. Vertel eerlijk de volgende zaken:

  • Waar zit de schade?
  • Hoe ziet de schade eruit 
  • Waardoor komt de schade?
  • Wat heb je gedaan om het op te (laten) lossen? 

Uiteraard is het afhankelijk van de schade die je aan de auto hebt wat er gedaan moet worden of dat je gewoon door kunt rijden. Schade die meer kost dan de auto waard is, betekent een economisch totall loss situatie. In dat geval geldt dat je auto als sloopauto aangemerkt dient te worden. Uiteraard kun je ook je sloopauto verkopen bij Wijverkopenuwautowel.nl.

Hoe kun je er nu voor zorgen dat je het meeste krijgt als je je auto wilt verkopen met schade? We denken graag met je mee en geven je graag wat handvatten.

Foto’s maken

Een belangrijk onderdeel van het (online) verkopen van je schadeauto zijn foto’s. Je wilt een zo compleet mogelijk beeld geven van je auto, dus vergeet bij het maken van de foto's de schade niet. Maak overzichtsfoto’s van je auto van elke kant, maar neem daarbij ook de tijd om je schade goed in beeld te brengen. Ga dichtbij de auto staan en plaats de schade goed in beeld. Je kunt de schade eventueel extra benadrukken door deze in een kader te plaatsen op de foto. Zelfs met de mobiele telefoon kun je relatief eenvoudig met een virtuele pen zaken omcirkelen op een foto.

Je hoeft geen professionele fotograaf te zijn. Waarschijnlijk heb je een smartphone waarmee je ook prima foto’s kan maken. Maak de foto’s zowel staand (verticaal) als in landscape (horizontaal) zodat je zeker weet dat je alle informatie goed in beeld brengt.

Licht de schade toe

Hoe is de schade ontstaan is een belangrijke vraag om te weten. Ben je betrokken geweest bij een ongeluk en wil je nu de schadeauto verkopen? Dan is deze informatie ontzettend waardevol. Een schadeauto verkopen die betrokken is geweest bij een ongeval kan namelijk ook ‘onder de motorkap’ schade hebben die zo op het oog niet zichtbaar is. Een compleet beeld zorgt ervoor dat de opkopende partij geen onvoorziene (en verzwegen) kosten op je kan verhalen na het verkopen van de schadeauto.

Stel verwachtingen bij

Het klinkt misschien wat hard, maar een schadeauto verkopen betekent wel dat je inlevert aan waarde en opbrengsten. Verwacht niet de jackpot te incasseren, want de schade die wordt op kosten van de opkoper hersteld en gaat daarmee vaak van de verkoopprijs af. Bereken daarom altijd of het je waard is om een schadeauto te verkopen of dat je de schade eerst laat herstellen. Wat je uiteindelijk verdient als je je schadeauto verkoopt, hangt af van het merk, het model, het bouwjaar en uiteraard de schade aan de auto.

Wij verkopen uw auto snel en zonder gedoe

Ons team van verkoopspecialisten zal er alles aan doen om je auto met schade te verkopen. Welk merk auto je ook hebt, hoeveel schade deze ook geleden heeft, wij denken graag met je mee.

Meld je schadeauto aan voor verkoop via ons platform en onze autospecialisten gaan direct voor je aan de slag. Aanmelden is gratis en vrijblijvend! Dat betekent dat je niet verplicht bent om je schadeauto te verkopen voor een prijs die je niet akkoord vindt. Werkt net zo makkelijk en voor jou geen gedoe. Waar wacht je nog op? Meld de schadeauto snel aan!