12 maanden garantie met een viaBOVAG auto

22-01-2024

12 maanden garantie met een viaBOVAG auto

Door: Kaan

Bij het kopen van een nieuwe of tweedehands auto heb je vast weleens gelezen over viaBOVAG.nl of korter gezegd BOVAG. Het biedt je vele voordelen om jouw nieuwe auto of occasion aan te schaffen via de website van viaBOVAG of via andere aanbieders die daarbij aangesloten zijn. Waarom? Dat vertellen wij je in deze blog.

Wat is viaBOVAG.nl?

Laten we bij het begin beginnen en antwoord geven op de vraag: wat is viaBOVAG nu eigenlijk precies? De website viaBOVAG.nl is in het leven geroepen om consumenten die een auto willen kopen te verzekeren van een veilige aankoop. Het biedt jou als consument namelijk behoorlijk wat voordelen.

Waarom een viaBOVAG auto kopen?

Koop je een auto of occasion via BOVAG, dan ontvang je 12 maanden BOVAG garantie. Dat wil zeggen: vertoont de gekochte auto binnen 12 maanden na aanschaf mankementen die ten tijde van de aankoop niet zichtbaar waren? Dan heb je recht op kosteloos herstel. Voorwaarde is wel dat de gebreken al bestonden toen je de auto kocht óf dat deze zijn ontstaan tijdens normaal gebruik binnen de garantieperiode.

BOVAG omruilgarantie: wat is dat?

Ben jij niet tevreden met je aankoop, dan kun je je beroepen op de BOVAG omruilgarantie. Mits jij dat in de koopovereenkomst vast hebt laten leggen tenminste. Deze omruilgarantie mag je eenmalig inzetten binnen twee weken na aflevering. De gebruikte auto mag wel maar slechts 750 kilometer gereden hebben.

Je gaat terug naar de verkopende partij en komt daar samen overeen hoe nu verder. Zo kun je in de meeste gevallen tijdelijk een leenauto rijden tegen een kleine vergoeding. Ga je over tot de aankoop van een andere auto met een hogere verkoopprijs, dan leg je het verschil zelf bij. De BOVAG omruilgarantie kun je slechts eenmalig inzetten en is voor een eventuele volgende auto dus niet van toepassing.

Ruim aanbod auto’s bij aangesloten BOVAG bedrijven

Er zijn ontzettend veel viaBOVAG occasions beschikbaar. En het aanbod wordt elke dag vernieuwd. Grote kans dus dat er altijd wel een geschikte auto voor jou bij is! Genoeg redenen dus om er altijd op te letten dat de verkopende partij een BOVAG bedrijf is.

Verkoop jouw auto via Looping

Denk jij erover om jouw auto te verkopen om er een nieuwe voor terug te kopen, maar vind je het verkopen van jouw auto teveel gedoe? Dat snappen we helemaal! Er komt veel bij kijken en daarom nemen we dit proces graag uit handen. Looping regelt de verkoop van A tot Z. Meld jouw auto vrijblijvend aan en wij brengen in kaart wat we voor jou kunnen betekenen.