Vier adviezen om voordelig een auto te huren

06-02-2024

Vier adviezen om voordelig een auto te huren

Door: Kaan

Ben jij van plan om een auto te huren in Nederland? Dan zijn er in het kader van geld besparen een aantal dingen om rekening mee te houden. In deze blog delen we onze vier tips om goedkoop een auto te huren.

1. Kies voor een betrouwbare partij

Ben je van plan om een auto te huren, dan is het allereerst aan te raden om research te doen naar de partij die je in de arm wilt nemen. Door te kiezen voor een betrouwbare partij voorkom je onnodig gedoe achteraf. Heeft het autoverhuurbedrijf voldoende (Google) reviews en een beoordeling van 4 sterren of meer? Dan mag je ervan uitgaan dat je te maken hebt met een betrouwbare partij.

2. Zorg ervoor dat je jouw huurauto op tijd boekt

Weet je toch al zeker dat je een auto wilt huren, dan kun je dat maar beter tijdig doen. Vaak is het namelijk zo dat de meest voordelige opties snel weg zijn en dan zul je moeten kiezen uit de overgebleven duurdere opties die er zijn.

3. Ga slim om met de keuze voor het ophaal- & inlevermoment

Bij het huren van een auto dien je door te geven wanneer je de auto wilt komen ophalen en wanneer je deze weer komt inleveren. Het is verstandig om goed te kijken voor welke termijn je betaalt. Het is namelijk vaak zo dat je per 24 uur betaalt, dus dan moet je rekening houden met het tijdstip dat je kiest.

Bijvoorbeeld: je haalt de auto op maandag om 10.00 uur op. Op dinsdag heb je de auto niet meer nodig, dus je besluit dat je deze al vroeg weer in wilt leveren. Zorg er dan voor dat dit uiterlijk om 10.00 uur is. Kies je ervoor om dit op dinsdag om 11.00 uur te doen, dan is de kans groot dat je voor een volledige extra dag betaalt.

4. Kijk niet alleen naar de huurprijs van de auto zelf

Je bent misschien geneigd om vooral te kijken naar de prijs voor het huren van de auto. Begrijpelijk, maar er zijn nog veel meer factoren die invloed hebben op het uiteindelijke kostenplaatje. Eén van die dingen is het verbruik. Ga je kilometers maken in een gebied waar veel hoogteverschillen zijn? Dan kan het voordeliger zijn om een luxe auto te huren in plaats van een (kleinere) stadsauto, die vaak een stuk meer verbruikt.

Lees ook zeker de kleine lettertjes van de huurovereenkomst die je ondertekent. Hoeveel kilometers zitten inbegrepen bij de prijs? Moet je bijbetalen voor een extra bestuurder? Is pechhulp gedekt? Moet je je nog apart verzekeren? Dien je de auto met een volle tank in te leveren? Het zijn allemaal vragen die je jezelf kunt stellen bij het huren van een auto. Om onverwachte kosten te voorkomen, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een all-in auto te huren.

Auto huren Amsterdam

Ga jij een auto huren in Amsterdam en omstreken? Dan is Enterprise een van de verhuurders waar jij terechtkunt. Zij hebben zich op meerdere plekken in de stad gevestigd.

Auto huren Rotterdam

Bij het huren van een auto in Rotterdam zou je eens kunnen kijken naar Van ‘t Hart Autoverhuur. Met 300 Google Reviews en een gemiddeld aantal sterren van 4,6 zijn zij zeker betrouwbaar te noemen.

Auto huren Den Haag

In Den Haag een auto huren? Dan is SnappCar een zeer betrouwbare partij. Met een beoordeling van 4,9 sterren op basis van ruim 400 Google Reviews kan het haast niet anders dan goed zijn. Ook Bo-Rent autoverhuur is een bekende naam in het wereldje.

Wij bij Looping verkopen jouw auto

Heb je toch liever een eigen auto tot je beschikking en wil je van je huidige, onbetrouwbare auto af? Bij Looping regelen we de verkoop graag voor jou. Hiermee ontnemen we jou een hoop werk, waardoor je jouw tijd voor andere dingen kunt inzetten. Meld jouw auto vrijblijvend aan op onze website en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.