Welke auto verkoopt het beste?

30-11-2023

Welke auto verkoopt het beste?

Door: Kaan

Een auto verkopen kan veel werk zijn. Zelf je auto verkopen betekent dat je een vraagprijs moet bepalen en dan maar moet geloven dat de auto dat ook waard is. Bovendien ben je ook afhankelijk van een aantal factoren die de waarde van je auto bepalen. Welke auto verkoopt dan het beste? Waar ligt dit aan? En hoe wordt dit bepaald?

Welke auto het beste verkoopt hangt in de basis af van twee belangrijke factoren. Namelijk welk merk auto je wilt verkopen en wat een gek ervoor geeft. Dit klinkt misschien wat oneerbiedig, maar sommige auto’s zijn erg exclusief en daardoor zeer gewild. Deze vallen niet onder de ‘populaire’ merken die het meest verkocht worden en dus ook makkelijker door te verkopen zijn.

Laten we er eens dieper induiken. 

Populaire merken

Al jaren wordt de markt gedomineerd door ongeveer dezelfde merken. Ook dit jaar werd de top tien hierdoor gedomineerd toen alle cijfers en nieuwe modellen werden aangekondigd. Ook als je je auto wilt verkopen heeft je model en merk hierop invloed. Hoe populairder je merk, hoe sneller deze verkoopt.

Uitzonderingen daargelaten natuurlijk!

Al jaren staat Volkswagen op nummer één in de top tien meest verkochte merken. Rij maar eens over de (snel)weg en tel dat merk maar eens. Volkswagen domineert al jaren en ga je een Volkswagen verkopen dan zul je deze redelijk snel kunnen verkopen.

Uiteraard hangt dit ook samen met de tijd waarin je het beste je auto kunt verkopen. Bijvoorbeeld bij een x aantal kilometers of als de keuring verloopt en je de auto wilt verkopen voordat er duur onderhoud nodig is. Dergelijke zaken hebben invloed op de verkoop van je auto. De top tien populairste auto’s bestaat verder uit:

  1. Volkswagen
  2. Kia
  3. Peugeot
  4. Toyota
  5. Renault
  6. Opel
  7. Ford
  8. BMW
  9. Skoda
  10. Volvo

Heb je dus een van deze merken dan kun je ervan uitgaan dat je auto redelijk snel verkocht wordt. Dat wil overigens niet zeggen dat als je een ander merk auto hebt je deze niet alsnog goed kunt verkopen. Er is geen eenduidig antwoord te geven welke auto nu het beste verkoopt. Auto’s zijn ook gevoelskwesties. Voor jou heeft de auto gigantische waarde, maar voor een ander is deze misschien een stuk minder waard en niet interessant.

Wat een gek ervoor geeft

We zeiden net al, het klinkt misschien oneerbiedig, maar een auto verkoopt ook als de beste als deze zeer exclusief is. Wat een gek ervoor geeft dus. Een auto die amper nog gemaakt wordt, of helemaal niet meer. Een exclusieve uitvoering, of eentje zo speciaal dat deze een echte collectors item is geworden.

Ben je de bezitter van een dergelijke auto, dan kun je ervan uit gaan dat deze auto als een beste verkoopt. Bedenk echter wel dat je soms een dergelijke collectors item beter nog langer kunt bewaren, vaak worden deze met de tijd nog meer waard. Wees dus vooral geen dief van je eigen portemonnee door deze te vroeg te verkopen.

De beste tijd om uw auto te verkopen

Zoals je merkt, het antwoord is nog niet zo makkelijk te geven op de vraag "welke auto verkoopt het beste". De beste tijd is vooral wanneer je er klaar voor bent om je auto te verkopen. Uiteraard speelt je merk, model en uitvoering een grote rol. Een pareltje van een collectors item ben je zo kwijt, maar pas op dat je geen dief van je eigen portemonnee bent.

Welke auto het beste verkoopt is niet zo makkelijk te beantwoorden. Jij bepaalt zelf wanneer je het tijd vindt en dan verkoop je je auto. Simpel als dat.

We zeiden het hierboven al, een auto verkopen kan veel werk zijn. Maak het jezelf dan vooral wat makkelijker. Een auto verkoopt het beste als zoveel mogelijk mensen ervan af weten. Ga je dus naar een dealer, dan geef je alle macht aan die ene. Waarom zou je geen gebruikmaken van een groot dealernetwerk?

Je auto verkoopt het beste via ons, omdat wij je werk uit handen nemen. Wij denken aan alles en bieden je auto aan binnen ons professionele dealernetwerk. Niet één dealer of particulier waar je je auto kunt verkopen, maar een heel netwerk.

We kunnen nooit garanties geven, omdat wij uiteraard afhankelijk zijn van ons netwerk, maar wij zullen er alles aan doen om je auto succesvol voor je te verkopen. Op de vraag 'welke auto verkoopt het beste?' kun je dan met volle overtuiging antwoorden "de mijne!". Meld je auto snel aan en wij gaan voor je aan de slag!