Welke soorten auto's zijn er?

02-04-2024

Welke soorten auto's zijn er?

Door: Kaan

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe auto, dan zul je er al snel achter komen dat er ontzettend veel verschillende soorten auto’s verkrijgbaar zijn. Niet alleen zijn er diverse merken op de markt, ook het type auto verschilt. In deze blog vertellen we je meer over deze verschillen.

De meest voorkomende type auto’s op een rij

Je kunt je zoektocht naar een andere auto bijvoorbeeld starten door te kijken naar de verkrijgbare types; een auto behoort tot een bepaald type dat over specifieke eigenschappen beschikt. Wij sommen de meest voorkomende type auto’s voor je op:

  • Hatchback
  • Station
  • Cabriolet
  • Sedan
  • SUV (terreinauto)
  • Coupé
  • Multi Purpose Vehicle (MPV’s)

Er zijn ontzettend veel kenmerken die bepalen tot welke soort een auto behoort. Allereerst het aantal deuren waarover de auto beschikt. Zo heeft een Sedan vaak vier deuren, terwijl een coupé slechts twee deuren heeft.

Ook zijn er andere opvallende eigenschappen die een auto uniek maken. Een bekend voorbeeld hiervan zijn cabrio’s, die zich kenmerken door een open dak. SUV’s staan er op hun beurt om bekend dat ze off road goede prestaties behalen. Kortom: er is ontzettend veel keuze.

Elektrische auto’s in opkomst

Hoewel een groot deel van de auto’s nog steeds rijdt op brandstof, zoals benzine of diesel, groeit de elektrische auto in populariteit. Ook hybride auto’s zie je steeds meer. Dat is ook niet zo gek, gezien het feit dat het klimaat een onderwerp is dat tegenwoordig regelmatig op de politieke agenda staat. Het is echter niet per definitie zo dat een hybride of elektrische auto de enige juiste keuze is. Voor welke soort auto je moet gaan, is volledig afhankelijk van jouw persoonlijke wensen, voorkeuren, maar ook financiële mogelijkheden.

Looping regelt het verkoopproces voor alle auto soorten

Welk type auto je ook hebt, wij verkopen hem voor je! Door onze jarenlange ervaring met de verkoop van verschillende soorten auto’s weten we maar al te goed hoe we dit moeten aanpakken. We nemen het gehele verkoopproces - van A tot Z - van je over, zodat jij je daar niet druk om hoeft te maken. Via onze website meld je jouw auto eenvoudig aan, waarna wij voor je aan de slag gaan!