Brandstofprijzen Europa

01-02-2024

Brandstofprijzen Europa

Door: Kaan

Het is je vast niet ontgaan: de brandstofprijzen in Europa vlogen de afgelopen jaren alle kanten op met een absoluut hoogtepunt in 2022. Er zijn grote onderlinge verschillen tussen de diverse Europese landen, grotendeels veroorzaakt door de grote verschillen in accijnsheffing. In deze blog delen wij het laatste nieuws over de brandstofprijzen in Europa. We beantwoorden veelgestelde vragen over brandstofprijzen, zodat jij zo voordelig mogelijk kunt gaan tanken.

Alles over de brandstofprijzen in Nederland

De brandstofprijzen in Nederland hebben in de afgelopen jaren een absoluut hoogtepunt bereikt. Het is soms dan ook een stuk voordeliger om de grens over te gaan voor een tankbeurt. In Duitsland en België liggen de prijzen voor brandstof bijvoorbeeld een stuk lager dan in ons land. Het echte toppunt van de prijzen in Nederland werd halverwege 2022 bereikt. Toen lag de gemiddelde pompprijs op een ruime € 2,35 voor benzine (Euro 95).

Op dit moment, eind juni 2024, is de markt weer iets afgekoeld. De actuele benzineprijs (Euro 95) ligt in Nederland nu net onder de € 2,-. Echter zijn de prijzen nog steeds aanzienlijk hoger dan jaren geleden. En dat merken we in onze portemonnee.

Wat zijn de actuele brandstofprijzen in Europa?

Eerder benoemden we al dat er enorme verschillen zijn wat betreft brandstofprijzen in de diverse landen in Europa. Deze prijzen zijn bovendien onderhevig aan enorme prijsschommelingen. Zo is de actuele benzineprijs van E10, beter bekend als Euro 95, volgende week al niet actueel meer. Om je toch een indicatie te geven van de huidige brandstofprijzen, hebben we in onderstaande tabel naast Nederland de actuele brandstofprijzen van de meest nabije Europese landen opgenomen.


Benzine E10 (Euro 95)

Diesel

LPG

Brandstofprijzen Nederland*

€ 1,993

€ 1,815

€ 0,968

Brandstofprijzen Duitsland*

€ 1,758

€ 1,649

€ 1,029

Brandstofprijzen België*

€ 1,695

€ 1,762

€ 0,653

Brandstofprijzen Frankrijk*

€ 1,802

€ 1,700

€ 0,975

* Prijzen voor het laatst bijgewerkt op 21 juni 2024


Zoals je in de bovenstaande tabel kunt zien, kost Euro 95 (ook wel E10) in Nederland op dit moment* € 1,993 per liter. Dat is maar liefst € 0,235 meer dan de brandstofprijs in Duitsland. Woon je dicht bij de grens of ben je toevallig een keer bij onze oosterburen op bezoek, gooi dan absoluut de tank van je auto vol.

Ruil jouw auto in voor een zuiniger alternatief

Een tijdje geleden deelden wij onze tips voor het besparen van brandstof. Wanneer je deze tips opvolgt, zul je zeker geld besparen. Kom je tot de conclusie dat jouw auto teveel verbruikt en ga je toch liever over tot verkoop? Meld jouw auto dan vrijblijvend aan op de website van Looping. Wij nemen het hele verkoopproces - van A tot Z - van jou over.

Ben je echt serieus van plan om brandstof te besparen? Dan is een zuiniger voertuig in sommige gevallen onvermijdelijk. Looping heeft een handig platform ontwikkeld voor het verkopen van je auto, waardoor je profiteert van een snel en eenvoudig proces. Zo bespaar je niet alleen op brandstof, maar ook op de kosten van je auto. Bovendien kost het je minder tijd. Een win-winsituatie dus!