Goedkoop tanken: onze drie tips op een rij

19-04-2024

Goedkoop tanken: onze drie tips op een rij

Door: Kaan

We willen natuurlijk allemaal goedkoop tanken. In de dure tijd waarin we ons nu bevinden, lijkt dit echter een onmogelijke klus. Hoewel de brandstofprijzen inmiddels weer wat gedaald zijn, liggen ze nog altijd een stuk hoger dan een aantal jaren geleden. In deze blog geven we je tips over waar goedkoop tanken nog wél mogelijk is.

1. Vermijd grote steden en snelwegen

Om te bekijken hoe duur het is om te tanken, kun je naar de gemiddelde brandstofprijzen in Europa kijken. Echter geeft een gemiddelde alleen een indicatie van de prijs. De verschillen binnen een land zijn groot. Hoe hoog de prijs is, is sterk afhankelijk van het gebied waarin je tankt. Onze eerste tip is dan ook: vermijd (grote) steden en snelwegen. Over het algemeen geldt dat de brandstofprijzen daar een stuk hoger liggen dan aan de rand van de stad of in bijvoorbeeld een dorpskern.

2. Tank eens over de grens in Duitsland of België

Woon je dicht bij de grens met België of Duitsland? Dan is het zeker de moeite waard om eens de grens te passeren en je auto daar vol te tanken. Ook daar zijn de prijzen voor brandstof in de afgelopen jaren flink gestegen, maar het is nog altijd goedkoper dan in Nederland. Natuurlijk is dit wel altijd een momentopname. Check daarom voor je vertrek online even de actuele prijzen, zodat je zeker weet dat jouw bezoekje aan onze Ooster- of Zuiderburen niet voor niets is!

3. Kies heel bewust het moment van tanken uit

Naast dat je kritisch naar de locatie moet kijken, is het ook slim om je af te vragen wanneer tanken het goedkoopst is. Je bent je er wellicht niet bewust van dat de brandstofprijzen fluctueren gedurende de dag. Echter is de verklaring hiervoor ontzettend eenvoudig. Het heeft alles te maken met vraag en aanbod. In de ochtend en avond is het verkeer het drukst. Dit zijn dan ook de duurste momenten om te tanken. Beter is het dus om jouw tankbeurt in de middag of ‘s nachts te plannen.

Verkoop jouw auto via Looping.nl

Ben je tot de conclusie gekomen dat jouw auto niet zuinig genoeg is? Dan is het een logische stap om op zoek te gaan naar een andere auto. Wel zo fijn als je dan eerst jouw oude auto verkoopt. De verkoop experts van Looping helpen je hier graag bij! Dus: waar wacht je nog op? Meld jouw auto vrijblijvend aan op onze website en wij gaan direct voor je aan de slag!