10 tips voor het fotograferen van jouw auto!

12-07-2022

10 tips voor het fotograferen van jouw auto!

Door: Rachid

Wanneer je je auto te koop wil zetten, zijn goede kwaliteit foto’s het halve werk! Door een reeks mooie foto’s is je auto aantrekkelijker voor potentiële kopers. Spring eruit tussen al dat aanbod, ga eens voor een andere achtergrond of fotostijl. Besteed aandacht aan details en laat alle opties en kenmerken van je auto tot z’n recht komen op de plaatjes. Wist je dat men ergens tussen de eerste en de vijfde foto beslist of de auto interessant is? Belangrijk dus om de juiste foto’s in de juiste volgorde te uploaden. Verder geven we je hieronder nog een aantal praktische tips die ook voor de beginnende fotograaf goed uitvoerbaar zijn.

Succes!


  1. Regel één: een schoongewassen auto is een must. Vooral met detail foto’s wil je geen vuil of stof zien. Scheelt weer een hoop werk in Photoshop.
  2. Zorg altijd dat het onderwerp het middelpunt van de foto is en deze een vrij kader/wat ruimte eromheen heeft. Zo kun je de foto altijd nog wat bijsnijden indien nodig. Daarnaast is het is ook wel fijn dat deze er volledig op staat en niet net een achterlichtje hoeft te missen.
  3. Denk aan de belichting. Vermijd tegenlicht, fotografeer altijd met de zon mee. Zachter of warmer licht oogt mooier en is makkelijk te fotograferen. Kies daarom een moment in de ochtend of namiddag, wanneer de zon niet op zijn felst is.
  4. Wanneer je auto’s fotografeert, houd er dan rekening mee dat je zelf (of andere lichten of objecten) niet te zien zijn in de reflectie. Staat zo slordig.
  5. Een soort van ongeschreven regel is dat je auto’s alleen op een verhard wegdek mag fotograferen. Dat is hun natural habitat. Of het moet een offroader betreffen, dan mag je het gras op of de modder in.
  6. Probeer ook eens een dynamische foto te maken i.p.v. een statische compositie. Auto’s in beweging fotograferen (of met een lange sluitertijd) geeft een heel tof effect. Tot slot doen ze waar ze voor gemaakt zijn!
  7. De lijnen van een auto komen het mooiste uit als je deze laag vanuit een hoek van 45 graden fotografeert, de auto oogt dan iets langer en sneller. Dus door de knieën maar!
  8. Voor een meer stoere look, draai je de wielen licht naar je toe. Wil je een meer neutrale look, dan kun je de wielen het beste recht houden.
  9. Laat de koplampen shinen! Deze mogen gerust aan staan wanneer je buiten staat te fotograferen; geeft net wat meer special effect.
  10. Vergeet de binnenkant niet. Breng zowel exterieur als interieur in beeld wanneer je een shoot doet. Laat daarbij de motor lopen zodat alle lampjes op het dashboard blijven branden. Ook het infotainmentsysteem kun je op een interessant scherm laten staan; bijvoorbeeld de navigatie. Tip: schiet vanaf de achterbank, zo heb je een ruim overzicht.Heb jij de foto's ready? Meld je auto aan en wij verkopen jouw auto! 

Pssst. Je zit nergens aan vast het is namelijk geheel vrijblijvend.